Rondje Terborg

Terborg

Doetinchem

Gaanderen

Braamt

37.08 Km 02:04 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Doetinchem, stad aan de Oude IJssel, staat sinds jaar en dag bekend als dé winkelstad van de Achterhoek. De binnenstad heeft modezaken voor jong en oud: hip, trendy en klassiek. Op onverwachte plekken zijn leuke speciaalzaken met cadeauartikelen en delicatessen. En op en rond het Simonsplein is een keur aan restaurants, terrassen en cafés waar het goed toeven is.

Je start in het centrum van Doetinchem en fietst via het bosrijk gebied 'De Wrange' richting Gaanderen en Terborg. Onderweg kun je het recreatiegebied De Koekendaal bezoeken: kinderboerderij en speeltuin. Vervolgens fiets je richting sluis De pol met stuw en vistrap. Leuk om even af te stappen en te genieten van de omgeving.

Daarna vervolg je de route door het Achterhoekse boeren landschap en kom je aan bij het recreatiepark Stroombroek. Hier kun je genieten van de plas Stroombroek; even ontspannen aan het water.

In Doetinchem kun je een bezoek brengen aan het Openbaar vervoer en speelgoedmuseum aan de Stationsstraat 50. Mocht je nog tijd over hebben, dan kun je natuurlijk ook het Stadsmuseum bezoeken aan de Burgemeester van Nispenstraat 2; waar óók de VVV Doetinchem is gevestigd.

Deze route is uitermate geschikt om deze samen met kinderen te fietsen, vanwege de diverse kinderactiviteiten onderweg.

Lees meer
Natuur
Culinair
Gemarkeerd

TOP Stroombroek

Landweerswal 2

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175

VVV Inspiratiepunt Doetinchem

Burgemeester van Nispenstraat 2
45
24
86
42
18
13
14
50
49
47
48
46
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route