Wandelroutes in de Achterhoek

5 km

Wandelen door een afwisselend decor

Wat is het toch heerlijk om te wandelen en met de wandelroutes in de Achterhoek van 5 km is er altijd een mooie tocht om te maken. Zelfs wanneer je een lange route van 11 of 20 kilometer hebt uitgekozen, is het mogelijk om deze in kortere etappes van 5 kilometer te splitsen dankzij de handige bebording van de wandelroutes. Vind hieronder jouw wandelroute in de Achterhoek en ontdek al wandelend de hoogtepunten van onze regio.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Bijzondere wandelroutes van 5 km

De Achterhoek kent verschillende wandelroutes met ieder een eigen karakter en zijn eigen bezienswaardigheden. Wandelroutes in de Achterhoek van 5 km voor een korte, maar mooie wandeling zijn er volop. Zoals de wandeling rond de zandafgraving van de Azewijnsebroek. Hier kom je heel veel vogels tegen. Ontdek het Liefdespad in Ruurlo met zijn liefdevolle kunst en veldbloemen. Bewandel het Laarzenpad langs het water van de Nevelhorst. Of bedwing de hoogteverschillen van het Bergherbos tijdens de Hettenheuvel-route. Deze routes zijn allemaal precies 5 kilometer. Zin in een kortere route? Doe de fotoroute Borculo of wandel de verschillende tegelroutes. Iedere keer kom je weer iets nieuws tegen waardoor de wandelroutes van de Achterhoek van 5 km telkens bijzonder blijven.

Makkelijk aan te passen

Heb je zin om even een ommetje te maken, dan kun je door middel van het handige wandelnetwerk de wandelroutes in de Achterhoek van 5 km makkelijk aanpassen. Misschien ben je op een route van 10 kilometer wel uitgewandeld na 5 ervan. Of wellicht wil je een 2 kilometer route wel combineren met eentje van 3. Geen probleem, want de wandelroutes zijn goed aangegeven met bordjes in het wandelnetwerk.

Wandelroute van 5 km uitstippelen

Wist je dat er 150 wandelstartpunten zijn in de Achterhoek? Door middel van handige themabordjes word je door de omgeving geloodst. Volg je alle bordjes die bij de wandelroutes in de Achterhoek van 5 km horen, dan kom je vanzelf weer op het beginpunt uit. Maar je kan onderweg ook een nieuwe route lopen door bij de keuzepunten voor een ander bordje te kiezen. Geen zin in een kant-en-klare route? Stippel dan je eigen wandelroutes in de Achterhoek van 5 km uit.