Wandelroutes in Barchem

Wandelen door een glooiend landschap

Wandelen door Barchem en de bosrijke omgeving 

Het pittoreske dorpje Barchem heeft een unieke ligging aan de voet van de Lochemse Berg. De prachtige omliggende natuur vormt een mooi decor voor onvergetelijke wandelroutes. Veel van deze routes hebben het startpunt vanaf het dorpsplein, bij de monumentale Barchkerk. Gemeente Lochem, waar Barchem deel van uitmaakt, is door Wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van 2022! Wandeldorp Barchem en de omgeving is dan ook een populair wandelgebied en het is niet voor niets dat hier de jaarlijkse wandelvierdaagse Barchem wordt georganiseerd. Kijk bij het aanbod hieronder en kies je favoriete wandelroute om Barchem.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandeltocht in Barchem over de Lochemse Berg

Wandeldorp Barchem is gelegen aan de voet van de Lochemse Berg. Er zijn verschillende wandelroutes bij Barchem waarbij je over de Lochemse Berg loopt. Logisch, want het is een fraai bosgebied waar je regelmatig op een wijds uitzicht wordt getrakteerd. Eigenlijk zijn er, ooit gevormd door gletsjers, 3 ‘bergen’ in dit landschap: de Kale Berg, de Paaschberg en de Lochemse Berg. De meest bekende wandelroute in Barchem is de 'Lochemse Bergroute' en biedt prachtige vergezichten. 

Wandelen Barchem langs kastelen

De Achterhoek wordt niet alleen gekenmerkt door een prachtige natuur met coulisselandschap, maar ook door de monumentale kastelen en landgoederen. Vandaar dat er mooie wandelroutes bij Barchem langs die kastelen zijn! De 'kastelenroute Barchem' brengt je langs kasteel-landgoederen De Wiersse, ‘t Medler en De Wildenborch. De hele route is misschien wat lang, maar het is zeker leuk om een deel ervan met de kinderen te lopen, want de mooie kleine paadjes, het afwisselende landschap en zo'n imposant kasteel, zorgen ervoor dat ze zich onderweg niet zullen vervelen!

Boschheurne: wandelen bij Barchem op zijn mooist!

Boschheurne is een prachtig buurtschap in de Achterhoek. Het komt helaas, zoals met meerdere buurtschappen het geval is, niet meer in de atlassen voor. Maar het gebied is zeker de moeite waard om te gaan verkennen. Start op het dorpsplein van Barchem en loop bijvoorbeeld de Boschheurne route langs de oevers van de Slinge, over kronkelige paadjes, zandweggetjes en over Landgoed Beekvliet. Of start bij Boerderijmuseum de Lebbenbrugge en neem de route ten westen van Borculo: over bospaadjes, door de velden en steeds aan de andere kant van de fraaie Slinge.