Wandelroutes in Groenlo

Wandelen langs historie en door een groen buitengebied

Wandelen door Groenlo en omgeving

Groenlo en omgeving zijn prachtig om te voet te ontdekken. We hebben het hier over een perfect bewaard gebleven Vestingstad. Wandelen in Groenlo betekent dan ook oude verdedigingswerken, stadswallen en historische kerkers bewonderen en genieten van een hapje en een drankje op een terras. Maar het omliggende landschap is eveneens prachtig en wandelen bij Groenlo is dan ook zeer de moeite waard. Kijk maar naar het aanbod wandelroutes Groenlo hieronder.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelroutes Groenlo buitengebieden

Er zijn verschillende wandelroutes bij Groenlo door het weelderig groene buitengebied, zoals Marveld Groen. Tijdens deze wandelroute ontdek je onder meer Natuurpark De Leemputten en wandel je langs de laaglandbeek de Groenlose Slinge, die uitmondt in de Berkel tussen Lochem en Borculo. Waterschap Rijn en IJssel heeft de Groenlose Slinge aangemerkt als Ecologische Verbindingszone. De natuur kan hier dus vrij haar gang gaan en het is dan ook thuis voor een aantal zeldzame vogelsoorten, zoals de IJsvogel, de Grote Gele Kwikstaart en de Europese Kanarie. Buurschap Eefsele is ook erg mooi. Het is een landelijke omgeving waar een route loopt van Groenlo naar het pittoreske kerkdorp Lievelde.

Wandelroutes bij Groenlo: Marhulzen

Marhulzen is een voormalig kasteel en havezate aan de Slinge ten oosten van Groenlo. Het is een uniek gebied met een prachtige natuur en mooie wandelroutes. Met de Marhulzen wandeling loop je langs oude boerderijen, boerenvelden en meer en snuif je de heerlijke, frisse buitenlucht op. Tijdens de route kun je ook een boerderijwinkel bezoeken of zelf zien hoe kaas wordt gemaakt.

Wandelen in Groenlo; Vestingwandeling en meer

Groenlo, vroeger Grolle geheten, is de bakermat van Grolsch Bier. Een stadswandeling in Groenlo is dus niet compleet zonder een biertje. Maar de stad heeft veel meer te bieden. Door de strategische ligging kent Groenlo een roerig verleden waar vandaag de dag nog veel van is te zien. Tijdens een stadswandeling in Groenlo kun je diverse historische hoogtepunten bewonderen. Loop langs de eeuwenoude gracht met kanonnen en de kanonnenwal, bewonder de oude panden en bezoek het Stadsmuseum, waar de Tachtigjarige Oorlog centraal staat. Wandel in Groenlo ten slotte naar de oude markt met horecagelegenheden waar je even lekker kunt uitrusten en de inwendige mens kunt verwennen!