Wandelroutes in 's Heerenberg

Wandel door een glooiend landschap en langs historie

Wandelroutes door 's Heerenberg en omgeving

's Heerenberg is een stadje in de gemeente Montferland, waar het historische stadscentrum en de bosrijke omgeving zorgen voor een afwisselend netwerk van wandelroutes. Het glooiende en heuvelachtige landschap en de diversiteit in de natuur zorgen ervoor dat wandelen rond 's Heerenberg een unieke ervaring is voor zowel jong als oud. Maak een spannende wandeling door het Bergherbos, geniet van een prachtig uitzicht over de bloeiende heide of bezoek het wijngoed Montferland, een wijngaard gelegen tussen Stokkum en 's Heerenberg. Vind hieronder jouw wandelroute in 's Heerenberg.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelroutes lang historie in 's Heerenberg

Wanneer je gaat wandelen in 's Heerenberg kan je letterlijk alle kanten op. Het zes kilometer lange smokkelpad is een spannende wandelroute waarbij je bovendien een flinke dosis historie meekrijgt. Via het stadscentrum loop je langs de waterburcht van kasteel Huis Bergh, waarna je je in het buitengebied begeeft. De naam van de wandelroute is te herleiden naar het smokkelen van goederen langs de Duitse grens, wat vaak via het westelijk gelegen dorpje Stokkum gebeurde. Via de plantage, een bos welke grenst aan het kasteel, keer je weer terug naar het stadscentrum. Wie liever intensief wil wandelen in 's Heerenberg, kan de 42 kilometer lange Montferlandse Toppenroute lopen. Deze route bevat vele heuvels met elk een eigen historisch verhaal, waar je iedere keer weer kan genieten van een prachtig uitzicht.

Bezienswaardigheden langs de wandelroutes in 's Heerenberg

Langs de wandelroutes in 's Heerenberg zijn diverse leuke activiteiten te doen. Bezoek bijvoorbeeld Stadsmuseum Bergh, waar je onder andere vele archeologische vondsten kunt bekijken. Wie graag de omgeving van bovenaf wil bekijken, kan de uitkijktoren op het Hulzenberg beklimmen. Vanuit deze toren kan je herkenningspunten van omliggende dorpen en steden zien, waaronder die van Beek, Zutphen en het Duitse Kleef. Het hoogtepunt van de wandelroutes in 's Heerenberg is echter een bezoek aan het Kasteel Huis Bergh, waar je ontdekt hoe het leven van de vroegere kasteelbewoners was. Neem een kijkje in de kamers van het kasteel, bezoek een tentoonstelling en loop een rondje over het landgoed. Wandelen in 's Heerenberg biedt unieke ervaringen die je niet snel zult vergeten.