Stadsmuseum Bergh

Marktstraat 3, 7041 AH 's-Heerenberg | Tel: 06 19 98 14 57 | Toon op kaart

In Stadsmuseum Bergh wordt door middel van moderne technieken het verhaal verteld over het ontstaan van stad en streek. Bekijk de korte overzichtsfilm en geniet van de lichtbeelden bij de prachtige waarheid getrouwe maquette van de oude stad rond 1550.

Via een audiotour kunt u luisteren naar de verhalen  van vijf historische vrouwen: een lijfeigene, een hooghartige gravin, een zachtmoedige edelvrouwe, een rijke burgerdame én Mechteld ten Ham, een oude vrouw die wordt beschuldigd van hekserij.  Zij vertellen, elk vanuit hun eigen perspectief, over hun leven in de middeleeuwen. Dit levert een geheel nieuwe blik op de geschiedenis van het oude graafschap Bergh.  Vanaf 2023 is er speciale aandacht voor Mechteld ten Ham. Archeologische vondsten uit die tijd geven een mooi beeld van het dagelijks leven in de stad en het omliggende platteland. Het St. Antonius-schutsgilde had daarin een bijzondere positie.

Stadswandelingen

Het museum vormt een ideale start voor een historische stadswandeling. Voor groepen bieden wij stadswandelingen met diverse thema's, o.a. over Mechteld ten Ham en Maria van Nassau.  Voor individuele deelname organiseren wij in de zomermaanden en rond kerst stadswandelingen op vaste tijdstippen. Kijk op hiervoor op www.stadsmuseumbergh.nl
 

Meer informatie