Galgenberg route

Zeddam

's Heerenberg

6.60 Km 01:38 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg de zwarte pijltjes op gele ondergrond.

Tienduizenden jaren geleden vormden opstuwende ijsmassa’s de heuvels van het Bergherbos. Ga op pad en geniet van de uitdagende hoogte verschillen, uitgestrekte bossen en onverwachte doorkijkjes op de omliggende, glooiende akkers.  De Galgenberg-route is een wandeling door het bos en langs omliggende akkers. Onderweg passeer je de Motte Montferland en beklim je de Galgenberg. 

Motte Montferland
Deze door mensenhanden opgehoogde heuvel is 67 m hoog en dateert van rond het jaar 1000 en is de grootste motte van Nederland. Het in 1699 gebouwde jachthuis van de heren Van den Bergh is nog te zien. Een bezoek aan de motte kan worden gecombineerd met het hotel-restaurant Het Montferland, welke over een terras beschikt met een fenomenaal uitzicht.

De Galgenberg
De 62 m hoge Galgenberg is een heuvel tussen ‘s-Heerenberg en Zeddam. Volgens oude kaarten stond er op de top van deze heuvel een wipgalg.

Help mee!
Natuurmonumenten is terreineigenaar van het Bergherbos. Zij maken zich samen met alle donateurs, leden en vrijwilligers sterk voor de natuur in Nederland. Word lid van Natuurmonumenten. 

Lees meer
Natuur

TOP Tolhuis

's-Heerenbergseweg 42
R70
R25
R84
R29
T21
T85
T43
T49
T81
T12
R26
R51
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route