Ontdek de

Gemeente Lochem

Rijk aan natuur en cultuur

Lochem is een rijke gemeente: rijk aan natuur en cultuur. Wie rust en ruimte zoekt en van natuur en landschap wil genieten, kan eindeloos fietsen en wandelen. Lochem heeft vele soorten natuurgebieden en landgoederen en is een prachtige omgeving om te recreëren. Zo is in Gorssel een 100ha groot natuurgebied en een groot vogelrijkdom te vinden en ligt tussen Lochem en Barchem de Lochemse en Kale Berg. Het hoogste punt van deze bergen ligt 50m. boven NAP en 35 meter hoger dan de omgeving.

Kenmerkend voor deze gemeente zijn de vele landgoederen, zoals bijvoorbeeld Landgoed Ampsen, De Boekhorst en Landgoed Verwolde. In de dertiende eeuw kreeg de stad Lochem haar stadsrechten. Vandaag de dag zijn nog altijd gedeeltes van stadsmuren te vinden en ook is de binnengracht nog grotendeels aanwezig. Ook zijn er verspreid in de stad nog diverse 17e-eeuwse huizen te vinden. Wilt u meer weten? Bij de VVV's en informatiepunten wijst men u de weg: VVV Lochem, VVV Agentschap - Gorssel, VVV-Agentschap Barchem en VVV-Agentschap Laren.

Lochem

Lochem is een stadje met de charme van een dorp, met een eigen schouwburg en vele voorzieningen voor de toerist. Lochem heeft verschillende restaurants, lunchrooms en cafés en heeft zowel een Hema als specialiteitenwinkels. Bij een bezoek aan Lochem zijn de Gudula Kerk, Lochemse Berg, Paaschberg met Openluchttheater, Het Grote Veld en 18 holes golfbaan absolute must-see’s. Bezoek ook één van de vele landhuizen (via een autotocht) of ga met de kinderen naar het Winterwonderland in december.

Magazine Lochem & Bronckhorst

Gorssel

Gorssel is een stijlvol plaatsje tussen Laren Gld. Zutphen en Deventer. Vooral de specialiteiten winkels, antiek en exclusieve zaken zijn een trekpleister voor bezoekers uit het hele land. In Gorssel kunnen een heleboel unieke activiteiten worden gedaan. Zo kan het tramstation uit 1926 bezocht worden, kun je naar touwslagerij (uniek in Nederland), ga met de voetveer naar het dorp Wilp of ga wandelen over de oevers van de IJssel. Ook is Gorssel bekend van de IJsseljazz, mooie winkels en de Gorsselse Heide.

De spannende geschiedenis van de Staringkoepel

Ontdek de Spannende Geschiedenis van Lochem. In Lochem vind je de Staringkoepel, een koepeltje waar de dames van stand graag hun kopje thee dronken met uitzicht op de ouderwets romantische Berkel.

Lees meer