24 dececmber - 8 januari

Kerstvakantie

in de Achterhoek

Tijdens de kerstvakantie is er in de Achterhoek van alles te beleven. Maar wat ga je doen? Bind de ijzers onder en ga het ijs op of bezoek een indoorspeeltuin. Weer of geen weer, in de Achterhoek is altijd wat te doen! Lees snel verder voor de leukste tips.

Kerstuitjes met kinderen

Tijdens de kerstvakantie worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is het Klimbos Achterhoek in Ruurlo dit jaar voor het eerst geopend tijdens de kerstvakantie en kun je hier na de kerstdagen actief in de buitenlucht zijn. Bij Het Land van Jan Klaassen komt 2e kerstdag de kerstman op bezoek en kun je op 27, 28 en 29 december op zoek gaan naar oliebollen tijdens het oliebollen feest! In Doetinchem staat ook dit jaar weer traditioneel de BAX ijsbaan midden op het Simonsplein, en dit jaar kun je zelfs een rondje om de kerk heen schaatsen. Na het schaatsen kun je je opwarmen bij één van de restaurants in de stad.

Bekijk alle uitjes

Winterwandeling voor jong en oud!

In de kerstvakantie is het natuurlijk leuk om met de heel familie een mooie winterwandeling te maken door een van de Achterhoekse landschappen. Er zijn vele routes beschikbaar die je door de prachtige bossen en wei landschappen leiden. Kies een van de uitgestippelde routes via het routeportal of plan je eigen route via de routeplanner in de Achterhoek Routes App

Ga een dagje cultuursnuiven

De Achterhoek heeft tal van musea waar ook voor kinderen verschillende leuke activiteiten georganiseerd worden. Ga bijvoorbeeld naar het Achterhoeks Openluchtmuseum en volg hier de wandel-puzzeltocht met uiteraard een klein prijsje aan het eind. Bij het Stedelijk Museum in Zutphen leer je meer over de geschiedenis van Zutphen en De Graafschap. Liever een wat creatiever en kunstzinnige middag? Bij Museum Villa Mondriaan ontdek je de verschillende kunstwerken en kun je ze ook zelf namaken!

Alle musea

Ga een dagje shoppen

Wie een dagje weg wilt winkelen is in de Achterhoek aan het juiste adres. Van bijzondere boetiekjes tot de bekende ketens: in de bruisende winkelstraten vindt je het allemaal. Bekende merken wisselen ze zich af met hippe en chique lokale winkeltjes. Naast modezaken zijn er ook tal aan boekwinkels, kook- en servies winkels en inspirerende interieurzaken. Wie na een dag winkelen heerlijk uit eten wilt kan bij een van de verschillende horeca zaken in het winkelcentrum heerlijk vertoeven.

Bekijk de Achterhoekse steden

Ontdek de culinaire kant van de Achterhoek

Zin om na de kerstdagen nog even quality time met het gezin te hebben? In de Achterhoek kun je heerlijk eten en drinken. Ga op culinaire ontdekkingsreis tijdens een verrassingsdiner of geniet van een streekgerecht. Ook is het wildseizoen nog in volle gang, een echte must do in de Achterhoek! Ontdek alle restaurants in de Achterhoek en reserveer alvast een plekje.

Bekijk horeca

Blijf een nachtje slapen

Eigenlijk heb je aan een dag Achterhoek helemaal niet genoeg. Blijf dan ook vooral een nachtje (of meer) slapen! De hotels in de Achterhoek hebben verschillende meerdaagse arrangementen voor je samengesteld zodat je zorgeloos op pad kunt gaan. Maar ook de bed&breakfast en vakantiehuis eigenaren verwelkomen je graag. Kijk voor een passende overnachtingslocatie snel verder.