Lokaal ommetje Lichtenvoorde

Lichtenvoorde

Zieuwent

Lievelde

Vragender

24.20 Km 01:36 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Het lokale ommetje van Lichtenvoorde neemt je mee door de omgeving van Lichtenvoorde. Het wisselende landschap en de pittoreske kerkdorpen maken van het ommetje een fijne fietstocht. De startlocatie van de route is de VVV op de markt in Lichtenvoorde. Andere startpunten zijn Erve kots in Lievelde, het centrum van Zieuwent en het centrum van Vragender. De route is bewegwijzerd met groene vierkante bordjes. 

Bij het wegfietsen bij de VVV zie je direct de 20.000 kg zware zwerfkei met het gemeentewapen van Lichtenvoorde. Daarnaast vind je in Lichtenvoorde de NH-Johanneskerk met de scheve toren. Je kunt de kerk op afspraak bezoeken. Verder is er in Lichtenvoorde een groot hertenkamp te vinden met volop wandelmogelijkheden. Als je vervolgens in Zieuwent aankomt tref je de St. Werenfriduskerk. Een neogotische kruisbasiliek met een 70m hoge toren. Ook deze kerk is op afspraak te bezoeken.

Vanuit Zieuwent fiets je richting Lievelde Naar Herberg Erve Kots. Deze 17e eeuwse hoeve heeft een saksische stijl en er staan tal van bijgebouwen bij. Voorbeelden hiervan zijn een bakhoes, rosoliemolen en een kolenbrandershut. Aan de overkant vind je kaasboerderij Weenink waar op ambachtelijke wijze boerenkazen worden gemaakt. Er is de mogelijkheid tot een rondleiding en er is een winkel. Ook kun je er boerengolven.

Via Lievelde fiets je richting Vragender.  Onderweg passeer je het AVOG-Crash museum met voorwerpen uit de 2e wereldoorlog. Het museum is iedere 1e zondag van de maand geopend. Vooraan in Vragender vind je de oude ruïne van St. Jacobskapel. De molen ‘De Vier Winden’ staat nog wel overeind en is open voor bezichtiging! 
 

Lees meer

Vragender

7134
Vragender, Nederland

Onthaasten in de Achterhoek

Parallelweg 10, 7137 PE
Lievelde, Nederland
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route