Marveld - Hilgelo

Winterswijk, & Groenlo
27.64 Km 01:32 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Een heerlijke fietsroute naar recreatiegebied ’t Hilgelo. Dit gebied heeft mooie bossen en een meer waar men zomers kan zwemmen.

Startpunt Marveld Recreatie

Fiets naar de Oude Winterswijkseweg. Ga hier linksaf en volg de bordjes naar knooppunt 1

Het Reirinck

De route begint bij de historische boerderij Het Reirinck, dit is een monument op een schitterend plekje in de Achterhoek. Rustig gelegen in het bosrijke landschap tussen Groenlo en de Duitse grensplaats Zwillbrock. 

Meddo

Het kerkdorp Meddo, in de gemeente Winterswijk, wordt officieel aangeduid als een dorp en is daarmee niet langer meer het grootste buurtschap van de gemeente Winterswijk. Meddo bestaat uit een dorpskern met een kerk uit 1864 en een groot buitengebied. 

Sevink Mölle

De populaire Sevink Mölle in Winterswijk is gebouwd in 1866. In augustus 1992 werd de molen erkend als Rijksmonument. Door de steun van verschillende monumentenzorg kan deze molen tot op de dag van vandaag nog steeds bestaan.

Recreatiegebied ‘t Hilgelo

Het Recreatiegebied ’t Hilgelo heeft een oppervlakte van 36 hectare en bestaat uit een ruime waterplas met strand en speel- en ligweiden. Er zijn paden aangelegd rondom het meer en hieromheen is prachtige beplanting aangebracht.

Winterswijk

Vlak bij de Duits grens ligt Winterswijk en is rijk aan cultureel erfgoed. De plaats bestaat al meer dan 1.000 jaar en er staan nog diverse monumentale panden. Vooral de nabijgelegen de steengroeve is bekend om zijn archeologische vondsten. In deze groeve vindt ook ieder jaar in augustus het Steengroevetheater plaats.
 

Startpunten

Marveld Recreatie
Elshofweg 6
Groenlo
TOP Marveld
Elshofweg 6
Groenlo

Deel deze route