Naober Het land van Staring

Almen

Lochem

Download GPX-bestand
33.61 Km 01:52 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Lekker op de fiets het Land van Staring ontdekken. Dat kan via deze route die geheel is uitgezet via het fietsknooppuntennetwerk. De route start bij het VVV Inspiratiepunt in het centrum van Lochem. Hier kun je je alvast een beetje oriënteren op het gebied. Of je begint met een lekker kopje koffie of thee in het gezellige centrum van Lochem. Je fietst via de Oude Begraafplaats Lochem uit. De bebouwing maakt plaats voor uitgestrekte natuur. Het zal je niet verbazen dat het gebied zowel dichter en landbouwkundige Anthony Staring als zijn zoon Winand inspireerde tot bloemrijke dichtregels en ingenieuze manieren om het landschap te ontginnen. 

Via het Grote Veld fiets je door de bossen over mooie fietspaden richting Almen. In de dorpskern bevinden zich Landhotel de Hoofdige Boer en museum STAAL zij aan zij. Beide mooie plekken om je even helemaal onder te dompelen in de Staring-beleving en/of uitgebreid te genieten van al het lekkers op de kaart. Via de landgoederen Ehzerwold en Velhorst gaat de tocht richting het Staringkoepeltje. Als je deze wilt bezichtigen kun je je fiets parkeren op het parkeerplaatsje bij de brug. Een korte wandeling langs de Berkeloever brengt je naar het voettrekveer. Het laatste stukje van de route voert via Groot Dochteren terug naar het centrum van Lochem. 

Deze route is gemaakt bij het artikel over Lochem en Almen in Naober Magazine van juni 2023. Er zijn in totaal 4 routes gemaakt. Bekijk ze hier. 

Download de route als PDF

Lees meer
Natuur

VVV Inspiratiepunt Lochem

Markt 2
13
14
50
82
85
86
81
44
49
45
46
16
17
15
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route