Nordic Walking Megchelen-Bruggenhutte

Anholt

Megchelen

Dinxperlo

29.93 Km 05:59 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Voor de actieve wandelaar, al dan niet met nordic walking-stokken, is dit de perfecte wandelroute! Maar liefst 30 kilometer leg je af in het grensgebied van Nederland en Duitsland. Als dat te veel van het goede is, kun je de route eenvoudig inkorten. Ontdek hoeveel moois er te zien is direct over de grens! Je komt onder andere langs het stadje Isselburg en langs een van de mooiste kastelen van Duitsland. Volg de blauwe bordjes.

Dinxperlo

Dit grensdorp is in de loop der jaren vastgegroeid aan het Duitse Suderwick. De grens loopt dwars door het dorp. Bezoek de gezellige weekmarkt, luister in het Grenslandmuseum naar verhalen over het smokkelverleden of bezichtig het kleinste kerkje van Nederland.

Kerkje de Rietstap

Het kleinste kerkje van Nederland is tegenwoordig in gebruik als expositieruimte. Elke maand is er een wisselende expositie van kunstenaars uit de omgeving, maar ook uit andere regio’s in Nederland en Duitsland.

Huis Landfort

De geschiedenis van dit imposante landhuis vlak aan de grens gaat terug tot 1434. De afgelopen jaren is de buitenplaats in oude luister hersteld: het monumentale koetshuis is herbouwd, het landhuis is volledig gerestaureerd en het landschappelijke park is gerenoveerd.

Megchelen

Dit dorpje in de gemeente Oude IJsselstreek wordt aan drie kanten omsloten door de Duitse grens. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Huis Landfort, de resten van het voormalige slot Zwanenburg en de Protestantse kapel. Dit zijn allemaal rijksmonumenten.

Wasserburg Anholt

De geschiedenis van dit kasteel is lang. Je kunt er belangrijke kunstwerken uit de zeventiende eeuw en een grote collectie porselein uit de zeventiende en achttiende eeuw bezichtigen. De bijbehorende historische tuinen en het grote park zijn ook een bezoek waard.

Lees meer
Natuur
Grensroute

TOP Welinkbos

Aaltenseweg

TOP Megchelen

Oranjeplein 1
Y10
Y53
Y19
A19
A49
A43
A86
A89
A24
A76
A27
A12
A43
SP56
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route