Huis Landfort

Landfortseweg 4, 7078 BT Megchelen | Tel: +315239576 | Toon op kaart

Op de Nederlands-Duitse grens, in Megchelen (Gem. Oude-IJsselstreek), ligt het eeuwenoude Huis Landfort. Ontsloten door landweggetjes, ontwaart de bezoeker een bijzonder park met een imposant landhuis waarvan de wortels reiken tot aan 1434. Op deze historische buitenplaats realiseert stichting Erfgoed Landfort een bijzonder project waarbij komende bezoekers welkom zullen worden geheten in een bloemrijke monumentale omgeving.  

Al vanaf 2017 wordt hard gewerkt om deze bijzondere buitenplaats haar oorspronkelijke grandeur terug te geven. Daarvoor wordt het in 1945 verwoest monumentale koetshuis herbouwd, het landhuis volledig gerestaureerd en in stijl ingericht, de verdwenen moestuin gereconstrueerd en in oude luister hersteld, een leifruitmuur gebouwd en het landschappelijke park gerenoveerd. De slingergracht is reeds gebaggerd en opnieuw beschoeid en de oevers zijn met klei bestreken zoals dit in de 19de eeuw wel gebruikelijk was. 
 
Naar verwachting zal Huis Landfort in het voorjaar van 2023 haar poort openen voor bezoekers. Die kunnen hier genieten van een bijzonder bloemrijk park, stinsenplanten, moestuin en wat gebruiken in het koetshuis waar lichte horeca voorhanden zal zijn. Het park zal tegen betaling toegankelijk zijn en groepen kunnen een aanvraag doen voor een rondleiding door het rijk ingerichte historische huis met stijlkamers. Mocht u niet zo lang willen wachten, ook nu al is een wandeling door dit prachtige, circa 45 hectare tellende landschappelijke park de moeite waard. Het is een prachtig ontwerp van de landschapsarchitect Johan David Zocher jr. (1791-1870) die hier in opdracht van Johann Albert Luyken aan het begin van de 19de eeuw een ontwerp voor maakte. Vanaf Huis Landfort bent u in luttele minuten op de Wasserburg Anholt. 

Wilt u ons project volgen en op de hoogte te blijven, dan kunt u ons volgen op Facebook Erfgoed Landfort of meldt u zich aan voor de digitale nieuwsbrief van de stichting via www.erfgoedlandfort.nl 
 

Website Telefoon