Huis Landfort

Landfortseweg 4, 7078 BT Megchelen | Tel: +315239576 | Toon op kaart

Op de Nederlands-Duitse grens, in Megchelen (Gem. Oude-IJsselstreek), ligt het eeuwenoude Huis Landfort. Ontsloten door landweggetjes, ontwaart de bezoeker een bijzonder park met een imposant landhuis waarvan de wortels reiken tot aan 1434. Op deze historische buitenplaats heeft stichting Erfgoed Landfort een bijzonder project gerealiseerd waarbij bezoekers welkom worden geheten in een bloemrijke monumentale omgeving.

Van 2017 tot 2023 is hard gewerkt om deze bijzondere buitenplaats haar oorspronkelijke grandeur terug te geven. Het in 1945 verwoeste monumentale koetshuis is herbouwd, het landhuis volledig gerestaureerd en in stijl ingericht, de verdwenen moestuin gereconstrueerd en in oude luister hersteld, een leifruitmuur gebouwd en het landschappelijke park gerenoveerd. De slingergracht is gebaggerd en opnieuw beschoeid en de oevers zijn met klei bestreken zoals dit in de 19de eeuw gebruikelijk was.

Vanaf april 2023 heeft Huis Landfort haar poort geopend voor bezoekers. Die kunnen hier genieten van een bijzonder bloemrijk park, stinsenplanten en de moestuin. Het park is een prachtig ontwerp van de landschapsarchitect Johan David Zocher jr. (1791-1870) die hier in opdracht van Johann Albert Luyken aan het begin van de 19de eeuw een ontwerp voor maakte. Het is tijdens openstellingen tegen betaling toegankelijk en er worden tevens instaprondleidingen georganiseerd. Groepen kunnen een aanvraag doen voor een groepsrondleiding door het rijk ingerichte historische huis met stijlkamers. Ook een wandeling door het omliggende prachtige, circa 45 hectare tellende landschappelijke park, dat van zonsopgang tot zonsondergang vrij te betreden is, is de moeite waard. Vanaf Huis Landfort bent u in luttele minuten op de Wasserburg Anholt.

Kijk voor onze openstellingen op Bezoeken - stichting Erfgoed Landfort
Wilt u op de hoogte te blijven, volg ons op Facebook Erfgoed Landfort of meldt u aan voor de digitale nieuwsbrief via www.erfgoedlandfort.nl/actueel

 

Website Telefoon