Ommetje Eibergen

Eibergen

10.07 Km 02:01 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Ten noorden van het dorp Eibergen baant de rivier de Berkel zich een weg door het groene landschap. Je ervaart hier het typisch Achterhoekse coulisselandschap op z’n best: landbouwgronden, weiden en bossen worden door beekjes, houtwallen of boomgroepen van elkaar gescheiden. In het centrum van Eibergen vind je gezellige terrasjes, maar ook Hof van Eckberge en Kruidenhof te Mallum zijn fijne plekken om even te pauzeren tijdens je wandeling. Volg de groene voetstapjes.

Hof van Eckberge

Hier kun je onder andere bowlen, lasergamen, klimmen en spelen. Er is ook een minidierentuin met ara’s, wasberen, wallaby’s, bijzondere watervogels en meer. In het restaurant eet je à la carte of geniet je van een uitgebreid buffet.

Eibergen

Het dorp Eibergen ligt aan de rivier de Berkel. De grootste bezienswaardigheid van het dorp is de Mallumse Molen. De molen met schutsluis en gerestaureerd Muldershuis herinnert aan de vroegere Berkelschipperij.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

Kruidenhof te Mallum

In deze tuin van 7500 m² groot vind je een moerasgebied, akkers met bloemen en inheemse landbouwgewassen, een rotstuin, perken met keukenkruiden, verfplanten en geneeskrachtige kruiden. Vanaf het pad dat om te tuin heen loopt heb je ook mooi zicht op de Berkel.

Museum de Scheper

Dit museum vertelt de Eibergse en Berkellandse geschiedenis, vanaf de oertijd tot de moderne tijd. Het is gevestigd in een statige villa en herbouwde authentieke boerderij. Op het museumterrein met terras staat ook een kapschuur met ambachtelijke timmerwerkplaats en smidse.

Lees meer
Natuur

TOP Hof van Eckberge

Lintveldseweg 1a

TOP Mallumse Molen

Mallumse Molenweg 114

De Kastanjefabriek

Haaksbergseweg 16
L42
L63
L14
L44
L20
L18
L51
A84
L74
L59
L48
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route