TOP Hof van Eckberge

Lintveldseweg 1a, 7151 NK Eibergen | Tel: +31 545 461 100 | Toon op kaart

Eibergen

Eibergen ligt aan de rivier de Berkel. Deze rivier ontspringt in het Duitse Billerbeck en stroomt door de Achterhoek richting Zutphen, om vervolgens uit te monden in de IJssel. Lange tijd is het een belangrijke handelsroute geweest tussen Zutphen en het Duitse achterland. Met speciale platbodems (de Berkelzomp) was het  mogelijk om de ondiepe rivier te bevaren en vracht te vervoeren. De Berkelzomp is met behulp van oude tekeningen helemaal nagebouwd. Je kunt meevaren met de
Berkelzomp voor een rondvaart. De schippers nemen je mee in de Eibergse historie van de Berkel en Berkelvaart. Onderweg maak je kans om een ijsvogel te spotten. Bij De Mallumsche Molen vind je vier Rijksmonumenten bij elkaar: de molen, de sluis, het Muldershuis en de omgrachting van de voormalige havezathe.

De Mallumse molen is een Rijksmonument uit 1753 en een populaire plek in Eibergen. In Historisch Museum De Scheper maak je kennis met de geschiedenis van Eibergen en omgeving. Of maak een tocht met een authentieke Berkelzomp over de rivier de Berkel.

Zwillbrocker Venn

Het Zwillbrocker Venn is een natuurgebied, net over de grens in Duitsland. Het natuurgebied bestaat zowel uit bos als moerasgebied. Er broeden meer dan
honderd verschillende vogelsoorten, waaronder flamingo’s in het voorjaar.

Vestingstad Groenlo

Groenlo is een vestingstad waar vroeger veel om gevochten is. Tijdens de 80-jarige oorlog vond hier de Slag om Grolle plaats.
Het stratenpatroon in de binnenstad, de stadsgrachten en de kanonnen op de stadswallen wijzen nog altijd op dit verleden.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 55 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kunt je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroutes.

Fietsroutes

Wandelroutes

Autoroute

Website Telefoon