Beleef de Berkel bij Eibergen

Koeweidepad 2, 7151 BX Eibergen | Tel: +31545471911 | Toon op kaart

Eibergen heeft in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in een aantal "kunstwerken" die het varen op de Berkel in en rondom Eibergen tot een unieke belevenis maken. De aanleg van een haven en diverse bruggen, naast de doorsteek op twee plaatsen van de rivier, maken het de schippers mogelijk om u een prachtige en leerzame tocht aan te bieden varend over de oude loop van de Berkel, een stuk uniek en authentiek vaarwater met schitterende flora en fauna.

Met een beetje geluk ontmoet u in de oude Berkeltak ook de blauwe IJsvogel. Tijdens de tocht nemen de schippers u graag mee in de Eibergse historie van de Berkel en Berkelvaart.De vaart met de nieuwe Berkelzomp de "Snippe" kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Mallumse Watermolen, aan het gezellige schipperscafé in het vernieuwde Muldershuis, aan het prachtig aangelegde Kruidenhof of aan het mystieke Labyrint voor een meditatieve wandeling.

Berkelzomp de 'Snippe' biedt plaats aan 18 personen. Dagelijks is er een afvaart om 13.30 uur vanaf de haven aan de Wemerdijk voor zg."losse" gasten.Bij voldoende belangstelling zij er meerdere vaarten. Groepsvaarten kunnen afzonderlijk worden geboekt.

Een vaartocht is ook te combineren met een bezoek aan het Info- en Bezoekerscentrum in het Botenhuis 't Vonder aan het Koeweidepad. In deze expositie worden verleden, heden en toekomst van de rivier de Berkel uitgebeeld op basis van de cultuur-historie van de Berkelscheepvaart.

Elke zondag vaart de 'Snippe'met de passagiers door de authentieke schutsluis in de oude Berkeltak bij de Mallumse Molen. De schippers laten de gasten dan het echte schutten beleven.

In het bezoekerscentrum van de Eibergse Berkelschippers, gelegen aan het Koeweidepad in Eibergen, kunt u in een sfeervolle ambiance, omgeven door een permanente expositie over de Berkel en de Berkelscheepsvaart, in de echt worden verbonden. Dit centrum, annex botenhuis, is ook de vaste ligplaats van de Berkelzomp "de Snippe". Na de huwelijksvoltrekking is het eventueel mogelijk om aan boord van dit historische vaartuig te stappen voor een tochtje over het oudste gedeelte van de rivier in Eibergen. De schippers bieden u dan graag de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk in het "huwelijksbootje" te stappen.

Website E-mail Telefoon