Over 's Heerenwegen

Groenlo

Ruurlo

Beltrum

43.58 Km 02:25 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Tijdens deze prachtige fietsroute verbaas je je over hoe divers het landschap in dit deel van de Achterhoek is. Je fietst door de uitgestrekte bossen van Ruurlo, langs de Slinge, door vestingstad Groenlo en langs verschillende buurtschappen. Stap even van je fiets om rond te dolen in het grootste doolhof van Nederland, of om kunst te ontdekken in een eeuwenoud kasteel. Vind je de route te lang? Dan kun je deze gemakkelijk opknippen in twee kortere routes (fiets bij knooppunt 93 richting knooppunt 97). Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Startpunt route: TOP De Heikamp

1. Doolhof Ruurlo

Dit is qua oppervlakte het grootste doolhof van Nederland. Het doolhof stamt uit 1891 en de lengte van de paden is maar liefst 1188 meter. Doolhof Ruurlo is van april tot en met oktober dagelijks geopend.

2 Museum MORE - Kasteel Ruurlo

Dit kasteel is vanaf de vijftiende eeuw in handen van de adellijke familie Van Heeckeren geweest. Sinds 2017 is Museum MORE er gevestigd. Het leven en werk van grootmeester Carel Willink staat er centraal.

3 Slinge

Deze slingerende beek ontspringt achter Winterswijk, loopt langs Groenlo en mondt tussen Barchem en Lochem uit in de
Berkel. De loop van de Slinge is regelmatig aangepast. Op verschillende plekken zijn vispassages aangelegd.

4 Beltrum

Het Mariaplein is een fijne plek om even te pauzeren tijdens je fietstocht. Bewonder de oude stoommachine de Witte Olifant, de prachtige kerk en een eeuwenoude wilde kastanje. Ook staat hier een kunstwerk van Jan van IJzendoorn: ‘Keer Omme’.


5 Groenlo

In Groenlo herinnert nog veel aan de roemrijke vestinggeschiedenis uit de zestiende en zeventiende eeuw. Op de stadswallen staat het kanon dat is achtergelaten door prins Frederik Hendrik. Ook het Stads museum besteedt veel aandacht aan de Spaanse tijd.

Lees meer

TOP De Heikamp

Hengeloseweg 2

Buitengoed 't Sikkeler

Sikkelerweg 8
66
66
61
62
62
81
91
93
94
95
41
99
97
97
96
35
71
70
69
68
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route