Rondje Ulft

Ulft

6.58 Km 01:19 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Met deze wandelroute kom je door het centrum van Ulft, over het terrein van de DRU, langs de oever van de Oude IJssel en door het uitgestrekte buitengebied tussen Ulft en Varsselder. Kortom, je verveelt je geen moment! Onderweg valt er ook nog voldoende cultuurhistorie te ontdekken. Je komt langs een innovatiecentrum, waar je zelf actief aan de slag kunt. En langs een natuurhistorisch bezoekerscentrum, waar je alles leert over het ontstaan van het landschap waar je doorheen wandelt. Volg de paarse voetstapjes.

Rivier de Oude IJssel

De Oude IJssel begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst naar Doesburg, waar de rivier uitmondt in de IJssel. De Oude IJssel is ontzettend belangrijk geweest voor de ijzerindustrie in deze regio.  

Ulft

Ulft kent een rijke geschiedenis op het gebied van ijzerindustrie. Het oude fabrieksterrein is nu een bruisende plek waar theater, innovatie, evenementen en horeca samenkomen. Ook het VVV Inspiratiepunt bevindt zich hier, een mooi startpunt om de omgeving te ontdekken.

Varsselder

Varsselder werd al in de vijftiende eeuw als buurtschap vermeld. Aanvankelijk kende Varsselder een verspreide bebouwing van boerderijen. In het begin van de twintigste eeuw kreeg de buurtschap meer de allure van een dorp.

CIVON Innovatiecentrum

CIVON is een publieksattractie voor industriecultuur, techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Dit doemuseum voor jong en oud laat het ambacht van vroeger zien en verrast tegelijkertijd met de nieuwste technische ontwikkelingen. Je mag ook zelf aan de slag met lasersnijders en 3D-printers. 

Min40celsius

Het landschap waar je doorheen wandelt, is gevormd in de ijstijd. In dit bezoekerscentrum leer je meer over de geschiedenis van de prehistorie. Ontdek alles over de bijzondere geologische geschiedenis, unieke fossielen, ijstijdzoogdieren en archeologie.

Lees meer

TOP DRU Industriepark

Hutteweg 24
B59
B38
Y48
Y42
SP65
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route