Fietsroutes in Groenlo

Fietsen LANGS HISTORIE EN DOOR EEN GROEN BUITENGEBIED

Fietsen door Groenlo en omgeving

Vestingstad Groenlo ligt in een prachtig, groen en gevarieerd landschap. De historische stad vormt daarmee het perfecte startpunt voor de mooiste fietstochten. In Groenlo zelf bewonder je de historische stadswallen, de verdedigingswerken en eeuwenoude panden. Of je gaat lekker op een terrasje zitten voor een kop koffie met gebak; een goede bodem om vervolgens op de fiets te stappen! In de omgeving verken je het coulisselandschap, kom je langs kastelen, dorpen, eeuwenoude boerderijen en veel meer. Er zijn verschillende fietsroutes rondom Groenlo, kijk maar eens in het aanbod hieronder.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Fietsen in Groenlo; door prachtige natuurgebieden en meer

In het coulisselandschap van de Achterhoek ontdek je steeds weer andere mooie plekjes. In de rijke natuur zijn er verschillende fietsroutes bij Groenlo. Maak bijvoorbeeld een tocht door het prachtige venengebied Vragenderveen. Deze gevarieerde route brengt je ook langs twee eeuwenoude vestingstadjes. Of wat dacht je van een tocht langs de weelderig groene oevers van de Ramsbeek? Daarna rijd je verder naar het Zwillbrocker Ven (met de flamingopopulatie) en Natuurpark De Leemputten. Zo combineer je de mooiste natuur van de Achterhoek in één route!

Historische fietsroutes Groenlo

Ook op historisch gebied is er veel te ontdekken in de Achterhoek. Kies voor een route langs bezienswaardigheden uit het verleden, zoals de route langs industrieel erfgoed. Ook de 80-jarige Oorlogsroute is erg leuk om te rijden. De tocht brengt je langs meerdere cultuurhistorische sites.

Korte fietsroutes Groenlo

Wil je niet een heel lange route fietsen bij Groenlo en mooie tussenstops maken? Kies dan een kortere tocht. Dat is ook fijn wanneer je er met de kinderen een dagje op uit wilt trekken. De kinderroute ‘Onder Vuur’ is bijvoorbeeld een leuke ontdekkingstocht. Je treedt in de voetsporen van het jongetje Harmen die heel lang geleden op de boerderij woonde. Of fiets van Marveld naar Groenlo via natuurgebied de Leemputten en het historische pareltje Erve Kots. Het is een klein openlucht museum waar je kunt ervaren hoe de Saksische boer lange geleden leefde.

Kortom, er is genoeg te beleven in de Achterhoek. Kies jouw favoriete route om te fietsen bij Groenlo en ga op pad!