Eibernestroute

Groenlo

Rekken

Zwillbrock

Beltrum

Eibergen

Download GPX-bestand
52.40 Km 03:28 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Startpunt Het Eibernest

Ga rechtsaf de Kerkdijk op richting knooppunt 72. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

De Ramsbeek

De route begint bij De Ramsbeek met vele natuurlijke oevers. De Ramsbeek heeft haar oorsprong in Duitsland en in Nederland nabij de Leemputten en het Zwilbrocker venn en mondt uit in de Berkel. Dit beekje is zeer visrijk en bevindt zich in een landelijke en rustige omgeving.

De Piepermolen

De Piepermolen staat in Rekken aan de doorgaande weg. Deze stenen molen van zeer bijzondere constructie staat er al vanaf 1796. Hij heeft vele eigenaren gehad. De laatste Pieper, waaraan de molen zijn naam dankt. Zijn vader kwam uit Pruisen en werkte als werknemer en kocht in 1907 de molen. De molen is nu in handen van de Stichting Eibergse Molen en geopend op zaterdagmiddag van 13:30 – 16:30 uur.

Zwillbrocker Venn

In het Münsterland ligt het mooie natuurgebied het Zwillbrocker Venn. Dit natuurgebied staat bekend om zijn vele flamingo’s. Deze flamingo’s zijn hier jaren geleden gekomen met zo’n veertig sierlijke vogels. Elk jaar van maart tot en met juni zijn ze te zien. Het natuurgebied beslaat ongeveer 157 hectare in oppervlakte en is een Natura-2000 gebied.

De Leemputten

Het prachtige stukje natuur van de Leemputten is ongeveer acht hectare groot en alleen te bereiken met de waterfiets. Veel mensen kennen deze plek doordat hier ooit leem afgegraven werd voor de steenfabriek in Groenlo.

Groenlo

Als volgt voert de route je door de binnenstad van vestingstad Groenlo. In de 80-jarige oorlog werd bij de Slag om Grol in 1627 gevochten om het stadje Grol, de allersterkste vesting in de Nederlanden. Grol, toen al 21 jaar in bezit van de Spaanse troepen, werd door de stedendwinger Prins Frederik Hendrik veroverd in dertig dagen. Het oude vestingstadje is nog steeds voorzien van bastions en de oude stadsmuur. De gracht met het ravelijn is nog intact.

Kerkenpaden Beltrum

Bij de Kerkenpaden van Beltrum fiets je over verschillende prachtige coulisselandschappen. Deze route bevat half verharde paden. Er zijn kikkerpoelen aangelegd, knotwilgen geplant en de paden lopen deels over de grond van agrariërs.
 

Lees meer
Natuur
Gemarkeerd

Vakantiepark Capfun het Eibernest

Kerkdijk 1

TOP Marveld

Elshofweg 6

TOP Haak en Hoek

Holterhoekseweg 6

TOP Mallumse Molen

Mallumse Molenweg 114
72
78
68
90
64
65
65
66
63
67
71
74
19
55
36
13
56
54
52
52
58
39
41
95
92
59
79
50
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route