Rondje Groenlo Zwillbrock

Groenlo, Zwillbrock, Beltrum, & Eibergen
34.17 Km 01:54 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Niet alleen het afwisselende Achterhoekse landschap maakt deze route de moeite waard, dat geldt zeker ook voor het korte uitstapje over de Duitse grens. Daar vind je namelijk het Zwillbrockervenn: een groot natuurreservaat dat bestaat uit bos, water en moeras. Tussen maart en juli kun je hier zelfs flamingo’s spotten! Neem ook even een kijkje in de prachtige Barokkerk Zwillbrock, om daarna via het fraaie buitengebied van Groenlo terug te fietsen naar je startpunt. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Marveld
Op de plaats waar nu het hotel van Marveld is gebouwd, stond het adellijke
landhuis Havezate uit de vijftiende eeuw. Het bijzondere hotel verwijst duidelijk naar de rijke historie van vestingstad Groenlo. Je kunt bij Marveld ook op de camping of in een bungalow verblijven. 

Groenlo
In Groenlo herinnert nog veel aan de roemrijke vestinggeschiedenis uit de zestiende en zeventiende eeuw. Op de stadswallen staat het kanon dat is achtergelaten door prins Frederik Hendrik. Om de twee jaar wordt De Slag om Grolle (1627) nagespeeld.

Erve Wisselink
De wijngaard van Erve Wisselink wordt omgeven door houtwallen van streekeigen struiken en bomen. In de uitstekende wijnen die in eigen wijnmakerij worden gemaakt, proef je het eigene van de specifieke bodemgesteldheid.

Biologisch Station Zwillbrock
Natuurreservaat het Zwillbrockervenn bestaat uit bos, water en moeras. Tussen maart en juli kun je tijdens je wandeling flamingo’s tegenkomen. Het Biologisch Station heeft als taak het natuurreservaat met zijn lokale flora en fauna in stand te houden en excursies, lezingen en bezoekersdagen te organiseren.

Barokkerk Zwillbrock
Omdat er in hun eigen dorp of buurtschap geen kerk was, bezochten vroeger veel kerkgangers uit de Achterhoek deze kerk. Het prachtige interieur in barokstijl geldt als het best bewaarde in het gehele Münsterland. 
 

Startpunten

TOP Marveld
Elshofweg 6
Groenlo
TOP Haak en Hoek
Holterhoekseweg 6
Groenlo

Deel deze route