Tips voor de

meivakantie

in de Achterhoek

Tijdens en rondom de meivakantie is er in de Achterhoek van alles te beleven. Of je er nu vakantie viert, een dagje eropuit wilt met het gezin of met je partner een weekendje weg wilt boeken: in de Achterhoek zit je goed! Lees snel verder voor de leukste tips.

Uitjes met kinderen

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld bij Museum MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo een speciale kidsgids verkrijgbaar en tijdens schoolvakanties kun je deelnemen aan speurtochten door het kasteel of je laten uitdagen door verschillende kijkopdrachten. Ga op speurtocht door Museum Villa Mondriaan en ontdek er alle plekjes of ga als heuze inspecteur door het Nationaal Onderduikmuseum en beoordeel wat jij zelf zou doen als jij er de baas was. Download ook het nieuwe, gratis routeboekje en ga op pad in de Achterhoek!

De natuur in!

Trek samen de natuur in en geniet van het afwisselende landschap. Wandel over verstopte paden, door dichte bossen of langs uitgestrekte weilanden. Voor gezinnen met kinderen zijn er in de Achterhoek verschillende kinderroutes, zoals avonturenpaden en kabouterwandelingen. Liefhebber van mountainbiken, gravelbiken of trailrunnen? Volg de pijlen of download de GPX en ontdek de vele onverharde paadjes die de Achterhoek rijk is! 

Kunst, cultuur en historie

Van musea met abstracte kunst tot musea die cultureel erfgoed tonen; je vindt hier voor ieder wat wils. Een museum waar kunst en cultuur samen komen is bijvoorbeeld het Lalique Museum, waar de glaskunst van René Lalique getoond wordt in het voormalig riddergebouw de Commanderij. Of kies een route langs landgoederen en kastelen en geniet van de prachtig bloeiende stinzeplanten. Bezoek ook eens een van de twee Achterhoekse Hanzesteden, waar het rijke handelsverleden nog altijd af te lezen is aan de gevels.

Blijf een nachtje slapen

Eigenlijk heb je aan één dag Achterhoek niet genoeg. Blijf dan ook vooral een nachtje (of meer) slapen op een bijzondere locatie. Kies bijvoorbeeld voor een accomodatie die bij jou past bij Vakantiepark Capfun IJsselstrand of Camping Vreehorst. Trek je je liever samen terug in alle rust, ontdek dan de knusse B&B's of dompel je onder in een heerlijke jacuzzi bij een van de vakantiehuisjes bij Jacuzzihuisje Weidebosch.

Tip! Actief op pad, maar wel met het nodige comfort? Kies dan voor een 'fiets-van-hotel-naar-hotel arrangement' in de Achterhoek. Bij deze arrangementen zijn het ontbijt en diner inbegrepen en het vervoer van de baggage wordt voor je geregeld! 

Bekijk ook eens de agenda