Tips voor een

Heerlijke zomer

in de Achterhoek

Na elke bocht een nieuw decor

Verrassend veelzijdig en zo dichtbij, dat is de Achterhoek. Een afwisselend coulisselandschap van weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes en bos. Met kastelen en steden, waar je de historie nog voelt. Stap op de fiets en ontdek het. Onderweg een bezoek aan een museum of één van de vele streekproductenwinkels die de regio te bieden heeft. Dit alles samen maakt de Achterhoek de perfecte bestemming voor een vakantie, weekendje of dagje weg.

Overnachten in de Achterhoek >

Een dagje strand

In de Achterhoek liggen vier unieke recreatiegebieden: Hambroekplas (Borculo), Hilgelo (Winterswijk), Stroombroek (bij Doetinchem) en Slingeplas (bij Bredevoort). Je kunt er heerlijk spelen op het strand, ontspannen op de ligweides of zwemmen in het water. Maar er is ook genoeg actie! Zo vind je onder andere golfbanen, outdoorcentra, restaurants, strandpaviljoens en waterskibanen op of vlak bij deze recreatiegebieden.

Fietsen & wandelen: de Achterhoek is ervoor gemaakt!

Wandelfanaat of fietsfan? Kilometers goed onderhouden fiets- en wandelpaden doorkruisen het prachtige coulisselandschap. In de zomer vind je verkoeling langs een beek of in het bos. 

Wat doen we vandaag?

Deze zomer staat bomvol evenementen! 

Zien & doen tips >