Lokaal ommetje Groenlo Noord

Groenlo

Zwillbrock

Zwolle

26.10 Km 01:44 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit lokale ommetje laat je de indrukwekkende omgeving en de oude binnenstad beleven van vestingstad Groenlo. Onderweg kom je door de prachtige natuur van het Groenlose buitengebied. De startpunten van deze route zijn de VVV in Groenlo, Marveld Recreatie en bij natuurpark De Leemputten. De route is bewegwijzerd met de groene vierkante bordjes.

Groenlo, in de 80-jarige oorlog een belangrijke strategische stad, werd in 1627 door Fredrik Hendrik bevrijd. In het centrum van Groenlo vind je nog veel herkenningspunten van deze oorlog. Aan het begin van de route kom je langs de in 1990 gerestaureerde grachten met het kanon op de Kanonswal. Vervolgens kom je langs het witte huis ‘Villa Adriana’ met restanten van de oude bierbrouwerij van de Grolsch. Tegenwoordig is in de Villa restaurant en brouwerij ‘Het Brouwersnös’ gevestigd.

Nadat je rivier de Slinge bent overgestoken zet je koers naar Natuurpark De Leemputten. Deze is ontstaan door het uitgraven van leem door de vroegere steenfabriek. In de loop der jaren is hier een prachtig landschap ontstaan wat zeker een bezoekje waard is. De plek is namelijk het thuis van diverse unieke flora en fauna. Vervolgens zet je koers naar ‘Het Reirinck’ in het buurtschap Zwolle. Deze gerestaureerde, historische boerderij met herberg was vroeger een brouwershuis. Aan de overkant van de weg zie je de oude graanschuur staan welke nu geschikt gemaakt is voor het geven van feesten en partijen.

Via Zwolle zet je koers naar Marveld Recreatie. Het welbekende vakantie- en recreatiepark is van alle gemakken voorzien. Met meerdere restaurants, ijssalon, bowlingbaan, binnen- en buitenzwembad, pitch en put baan en nog veel meer is er bij Marveld altijd wat te beleven!

Lees meer

Het Reirinck (sinds 1662)

Oude Winterswijkseweg 52, 7141 HE
Groenlo, Nederland

Brouwersnös

Eibergseweg 1, 7141 CD
Groenlo, Nederland

TOP Marveld

Elshofweg 6, 7141 DH
Groenlo, Nederland
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route