Lokaal ommetje Groenlo Noord

Groenlo, Zwillbrock, & Zwolle
26.20 Km 01:45 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Dit lokale ommetje laat je de indrukwekkende omgeving en het oude centrum van vestingstad Groenlo beleven. In het centrum herinnert nog veel aan de Tachtigjarige Oorlog, toen Groenlo een belangrijke, strategische stad was. Op de Kanonswal tref je zelfs een kanon uit die roerige tijd. Maar er valt tijdens dit ommetje ook genoeg natuurschoon te ontdekken, bijvoorbeeld in Natuurpark De Leemputten.

Groenlo

In Groenlo herinnert nog veel aan de roemrijke vestinggeschiedenis uit de zestiende en zeventiende eeuw. Op de stadswallen staat het kanon dat is achtergelaten door prins Frederik Hendrik. Ook het Stadsmuseum besteedt veel aandacht aan de Spaanse tijd.

Natuurpark De Leemputten

In 1892 werd in Groenlo de steenfabriek opgericht, de benodigde klei werd gewonnen op deze plek. In 1975 ging de fabriek dicht en ontstond hier Natuurpark de Leemputten. Je kunt er onder andere wandelen, waterfietsen en spelen.

Brouwersnös

Deze ambachtelijke stadbrouwerij is gevestigd in een historische villa in Groenlo. In het proeflokaal kun je de bieren uitgebreid proeven, onder het genot van bijpassende hapjes. Ook worden er rondleidingen gegeven en kun je er lekker lunchen of dineren.

Stadsmuseum Groenlo

In dit museum staat de Tachtigjarige Oorlog centraal. Deze oorlog heeft grote invloed gehad op Groenlo, vroeger Grol genoemd. Het Stadsmuseum geeft een beeld van de strijd, de belegeringen en de ontberingen waar de burgers mee te maken kregen.

Groot Antink

Bij deze jammakerij, winkel en boerderijcamping in het buitengebied van Groenlo proef je de natuur. Je mag zelf fruit plukken. In de winkel verkopen ze niet alleen zelfgemaakte jam, maar ook een groot aantal andere streekproducten.

Startpunten

Het Reirinck (sinds 1662)
Oude Winterswijkseweg 52
Groenlo
Brouwersnös
Eibergseweg 1
Groenlo
TOP Marveld
Elshofweg 6
Groenlo