Oude IJsselstreekroute

Hummelo

Ulft

Terborg

Doetinchem

Varsseveld

Download GPX-bestand
61.66 Km 03:26 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Een mooie fietsroute door de Oude IJsselstreek. Langs karakteristieke kastelen, eeuwenoude boerderijen en een theetuin.

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Startpunt Camping Jena

Fiets in noordelijke richting naar knooppunt 33 en ga rechts naar knooppunt 91.

Startpunt Camping De Graafschap

Fiets naar de Loenhorsterweg en ga links naar knooppunt 91.

Kasteel Slangenburg

Op Landgoed Slangenburg vind je bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. Het lanenstelsel van het Landgoed is uniek voor Nederland en Europa, vanwege de schaal en authenticiteit. Het middelpunt van het landgoed is Kasteel Slangenburg. Het kasteel staat al vanaf 1354 in de bossen bij Doetinchem. Er zijn hier daarom ook veel middeleeuwse muurwerken.

Museumboerderij Hofshuus

Vervolgens kun je genieten van de prachtige museumboerderij het Hofshuus vol herinneringen uit het verleden. Rondom de boerderij ligt een erf met mooie tuinen en ‘oude’ gewassen. De voorwerpen die je hier aantreft zijn niet verzameld om hun schoonheid, maar omdat ze ‘uit het leven gegrepen zijn’.

Theetuin NatuurlijkBUITEN

Aan het water in alle rust genieten van een (h)eerlijk potje thee of kop koffie met een streekeigen of huisgebakken lekkernij bij Theetuin NatuurlijkBUITEN. Vanaf het erf loop je door de vogeltuin met een grote variatie aan bloeiende planten, struiken en vruchten. In de vlindertuin fladderen vlinders van bloem naar bloem en via een tegelpad loop je zo door de moestuin.

DRU industriepark

Je vervolgt je route naar het DRU industriepark in Ulft die eind 2003 voorgoed haar deuren heeft gesloten. Het oude fabriekscomplex krijgt als industrieel erfgoed en rijksmonument, een herbestemming. De gebouwen worden omgetoverd tot multifunctionele accommodaties. Het huidige DRU industriepark is een ontmoetingsplek voor alle leeftijden.

Sluis de Pol

Door de ligging midden in de Oude IJssel is Sluis de Pol een uniek kunstwerk. Deze sluis is hier in 1953 gebouwd, waarvoor zelfs de rivier is verlegd.

Kasteel de Kelder

Aan de kelderlaan in de Kruisbergse Bosschen ligt Kasteel de Kelder. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis waarvan lang niet alles bekend is. Wel is bekend dat men vroeger in plaats van Kasteel de Kelder ‘het gebouw’ havezate Hagen noemde. Een havezate is oorspronkelijk een kasteelboerderij, maar die functie heeft de Kelder eeuwen geleden slechts eenmaal gehad.

Lees meer
Natuur
Gemarkeerd

Camping Jena

Rozegaarderweg 7

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175

TOP Groot Nibbelink

Nibbelinklaan 12

TOP DRU Industriepark

Hutteweg 24
91
37
38
12
13
14
40
15
16
19
20
21
51
98
55
54
87
87
53
50
50
49
36
18
42
90
91
33
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route