Wielercafe Parijs is nog ver

Spinbaan 21c, 7005 AD Doetinchem | Tel: +31 6 22043314 | Toon op kaart

Parijs is nog ver?

Fietsen in de Achterhoek? Daarbij hoort een bezoekje aan het enige wielercafé van de Achterhoek: ‘Parijs is nog Ver’. Een plek boordevol verhalen over topwielrenners en mindere goden. En dat alles onder de gevleugelde woorden van Joop Zoetemelk: “Parijs is nog ver”. De wielershirts van kampioenen hangen langs de wanden en aan het plafond, hun fietsen staan kriskras geparkeerd. 
Herinneringen liggen verborgen in de oude wielerfoto’s en mijmeren kunt u bij het aanschouwen van de imposante Mont Ventoux achter de bar.

Jelle NijdamMuseum

Jelle Nijdam was wielrenner in de jaren ’80. Hij woont in Doetinchem. Zijn herinneringen deelt hij met ons in het JelleNijdamMuseum. Het voert je even naar het wielrennen van een mooi verleden met onder meer de verrukkelijke beelden van de snelste man in de laatste vijf kilometer. 

Eten en drinken

Wat is een wielercafé zonder lekkere koffie? We rijden op de Achterhoekse kwaliteitskoffie (en -thee) van Hesselink. En daar hoort natuurlijk een zelfgemaakte appeltaart of bananenbrood bij. Een energie-boost want wij willen natuurlijk niet liever dan dat u na de pauze weer optimaal kunt genieten van uw fietstocht over mooie paden, langs ruisende beekjes en door fraaie coulissen. Maar er is meer om de moraal op te krikken. Een fraai (Belgisch) biertje, iets van de tap, een wijntje of een Fritz-Kola (of een andere smaak van Fritz). En voor de vegan-fietsers liggen er snacks die, trouwens voor iedereen, niet te versmaden zijn.

Openingstijden

Maandag t/m woensdag 10.00 – 13.00 uur
Donderdag t/m zondag 10.00 – 18.00 uur
Voor uw feestje, borrel of vergadering (op een avond of ander moment) kunt u te allen tijde een afspraak maken.
 

Website E-mail Telefoon