Reuselink Rondje Groenlo

Winterswijk, & Groenlo
50.48 Km 02:48 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Startpunt: Restaurant Reuselink / Recreatiepark Het Winkel

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Onderweg kom je langs:

1. Meddoseveen
Meddose Veen is een natuurgebied dat samen met het Korenburgerveen en het Vragenderveen een Hoogveengebied vormt. Het veengebied is vernoemd naar de nabij liggende kern Meddo. Samen met de andere delen van het Korenburgerveen maakt het Meddosche Veen deel uit van het Nationaal Landschap Winterswijk. 

2. Leemputten
In de Groenlose steenfabriek werden stenen en dakpannen gemaakt met leem uit de leemputten. Nu is er een prachtig natuurgebied met mogelijkheden voor waterfietsen en wandelen. Geniet op het terras of het zandstrand van dit bijzondere stukje natuur. Voor kinderen zijn er verschillende mogelijkheden om lekker te spelen bij het water en in de speelweide. Vies worden mag!

3. Zwillbrocker Venn
Natuurreservaat het Zwillbrockervenn bestaat uit bos, water en moeras. Tussen maart en juli kun je tijdens je wandeling flamingo’s tegenkomen. Het Biologisch Station heeft als taak het natuurreservaat met zijn lokale flora en fauna in stand te houden en excursies, lezingen en bezoekersdagen te organiseren.

4. Hilgelomeer
Het Hilgelo is een recreatieplas gelegen in de buurt van Winterswijk. Het Hilgelo leent zich bij uitstek voor een dagje uit of een weekendje weg. Met diverse campings en andere accommodaties is er rondom het Hilgelo voor een ieder een fijne slaapplek te vinden. Bij Beachclub MEER aan de rand van het water kun je genieten van een hapje en een drankje. Er heerst een echt vakantiegevoel!

5. Steengroeve
De steengroeve ligt in de buurt van het buurtschap Ratum. Uit de groeve word voornamelijk kalksteen gewonnen. Een van de drie groeves is nog steeds in gebruik. De andere twee groeves zijn beschermt natuurgebied. Sinds 2016 is er geen toegang meer mogelijk omdat de exploitant van de groeve eerst de veiligheidsrisico’s wil inperken. Alleen de jaarlijkse steengroeveconcerten gaan nog door.

Startpunten

TOP Marveld
Elshofweg 6
Groenlo
TOP Haak en Hoek
Holterhoekseweg 6
Groenlo
Restaurant Reuselink
De Slingeweg 20
Winterswijk Brinkheurne

Deel deze route