Rondje Oost Gelre

Groenlo

Lichtenvoorde

Zieuwent

Lievelde

Eefsele

Harreveld

Download GPX-bestand
45.70 Km 02:32 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Dé evenementengemeente van de Achterhoek; dat blijkt wel uit het grote aantal evenementen dat in Oost Gelre georganiseerd wordt. Wat dacht je van de (inter)nationale bekende Zwarte Cross in Lichtenvoorde of het historische 80-jarige Oorlog-evenement de Slag om Grolle in de vestingstad Groenlo? Maar ook het jaarlijkse, altijd verrassende en kleurrijke, bloemencorso in Lichtenvoorde is een prachtig schouwspel.

Oost Gelre kent daarnaast tal van kleinere intieme evenementen zoals de Streekproductenmarkt, thematische Vestingdagen, muziekfestijnen, noem maar op. Dus volop vertier en voor elk wat wils. En Oost Gelre heeft meer te bieden, veel meer! Het is heerlijk toeven in deze gemeente. De twee grote kernen, Lichtenvoorde en Groenlo, bieden bijzondere trekpleisters zoals het oude verdedigingswerk ‘de Schans’, stadsgrachten en de historische kerkers. In het buitengebied van Lichtenvoorde en Groenlo is veel te beleven voor jong en oud. In en rond de zes kleine kernen (Harreveld, Lievelde, Mariënvelde, Vragender, Zieuwent en Zwolle) is het heerlijk wandelen en fietsen.

Naast alle evenementen, ontspannen in de natuur én het bezoeken van de verschillende verrassende toeristische parels, is onze gemeente ook dé plek om te genieten van lekker eten en drinken. Natuurlijk kun je hier ook heerlijk slapen in één van de verrassende overnachtingsmogelijkheden. Laat je inspireren en informeren bij een van de twee VVV vestigingen. Oost Gelre, daar is heel veel te beleven!

Startpunten:

TOP Erve kots - Lievelde
TOP Marveld - Groenlo
TOP Haak & Hoek - Groenlo
 

Lees meer
Natuur
Gemarkeerd

TOP Erve Kots

Eimersweg 4

TOP Haak en Hoek

Holterhoekseweg 6

TOP Marveld

Elshofweg 6
98
99
41
39
58
52
52
54
99
02
01
33
33
80
86
37
35
54
29
30
18
31
26
28
27
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route