Warnsveld

, Warnsveld | Toon op kaart

De plaats Warnsveld, aan de oostzijde van Hanzestad Zutphen, heeft niet alleen een intieme dorpskern, maar ligt ook aan de rand van prachtige natuurgebieden. Kastelen, landgoederen en uitgestrekte bossen liggen vlakbij. In het centrum van het dorp staat de NH Martinuskerk met een toren uit de 11e eeuw. Aan de rand van het dorp, aan de doorgaande weg richting Lochem, bevindt zich huis Het Velde, een oude havezathe uit de 14e eeuw. Het gebouw doet momenteel dienst als studiecentrum voor politieambtenaren.

Wandel en fietsen in en rondom Warnsveld

Warnsveld is de perfecte startlocatie om te gaan wandelen en fietsen. De licht glooiende boerenakkers, kastelen, oude Achterhoekse boerderijen en de nabijgelegen torenstad Zutphen maakt een wandel of fietstocht in deze regio zo bijzonder. TOP Warnsveld, aan de Rijksstraatweg is de startplek van vele routes. Populaire routes zijn de Berkellandroute, de lokale ommetjes Warnsveld en Zutphen en Dagwandeling De Hoofdige Boer. Bekijk hier de mooiste wandel- en fietsroutes in en rondom Warnsveld. 

Overnachten in Warnsveld

Overnachten doe je in één van de hotels, vakantieparken of camping-accommodaties in de omgeving, waaronder Camping Warnsveld, Vakantiepark De Bronsbergen (Zutphen) of Hampshire Hotel - 's Gravenhof (Zutphen). 
 

Website