Scholtenpad Dagwandeling F

Winterswijk

Bredevoort

22.64 Km 04:32 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Het Scholtenpad is een wandelroute van meer dan 100 kilometer lang in de omgeving van Winterswijk. De route is opgedeeld in meerdere dagwandelingen, waarvan dit er een is.  De naam van de route verwijst naar de scholtenboeren, die een belangrijke stempel op het landschap hebben gedrukt. Je wandelt over zandpaden, door glooiend boerenland en door een bijzonder moerasbos. Na deze wandeling wil je zeker de rest van de route ook een keer lopen!

Bredevoort

Dit eeuwenoude vestingstadje met zijn smalle straatjes en oude gebouwen is vooral bekend als Boekenstad. Er zijn veel tweedehands boekenwinkels en antiquariaten. Ook worden hier regelmatig boekenmarkten georganiseerd.

Slingeplas

Op dit recreatiegebied vind je een zandstrand, ligweiden, speeltuintjes, douche- en toiletgelegenheid en op drukke dagen een snackbar. Je kunt hier ook prachtig wandelen: binnen een uur loop je vanuit Bredevoort een rondje om de plas.

Boven-Slinge

De Boven-Slinge is de grootste min of meer natuurlijke beek in het gebied van Winterswijk. In Duitsland, waar de Boven-Slinge ontspringt, is de beek bijna volledig rechtgetrokken.  Pas over de grens krijgt hij zijn meer natuurlijke, kronkelige loop terug. Net als de andere beken hier stroomt de Boven-Slinge door beekbossen.

Berenschot’s Watermolen

In 1652 bouwde de heer Adriaen van Eerde tot Pleckepoel deze molen, als bezitting van havezate Het Plekenpol. Terwijl je op het zonnige terras geniet van je kopje koffie, zie en hoor je hoe het waterrad draait en knarst en hoe het water over de stuw valt.

Bekendelle

Dit is een van de weinige moerasbossen in Nederland. Bij regenachtig weer staat een deel van het gebied onder water. Er komen bijzondere planten en dieren voor. Als je geluk hebt, ontdek je de ijsvogel of de grote gele kwikstaart.

 

Lees meer
Natuur

TOP Vreehorst

Vreehorstweg 43
Z39
Z34
Z69
Z77
Z44
Z68
Z61
Y24
Y26
Y35
Y49
Z86
Z80
Z49
Z29
Z46
Z11
Z84
Z41
Z25
Z17
Z88
Z33
Z10
Z63
Z50
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route