Wijnroute Bronckhorst - Zutphen

Hengelo

Vorden

Zutphen

Download GPX-bestand
55.40 Km 03:40 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

De gemeente Bronckhorst is goed bedeeld met natuurschoon: bossen, uitgestrekte weilanden en water wisselen elkaar af. De omgeving is rijk aan kastelen. De meeste zijn particulier bezit en niet toegankelijk voor het publiek.

De Achterhoek is met ruim dertig hectare aan wijnranken één van de grootste wijnstreken van Nederland. Meer dan twintig wijngaarden liggen verspreid over de regio en geven het landschap hier en daar een mediterraan tintje. De wijnboeren laten je graag de Achterhoekse wijnteelt zien, beleven en proeven.

Start- en eindpunt TOP Hengelo

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

De Fiere Wijnakker

Op de grens van Zutphen en Vierakker ligt De Fiere Wijnakker. Een prachtige boerderij met wijngaard waar de druiven op een natuurlijke wijze worden geteeld. Je kunt een ronde over het erf en door de wijngaard maken, waarbij de eigenaren ondertussen gepassioneerd vertellen over de verantwoorde manier waarop zij wijn maken. 

Wijngoed Kranenburg

Niet ver van achterkastelendorp Vorden, in buurtschap Kranenburg, bevindt zich het twee hectare grote Wijngoed Kranenburg. Hier worden op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd in een parkachtige omgeving. De grond is beekklei, volgens experts uitstekende grond voor de teelt van wijndruiven.

Wijngaard Elanova

Grenzen aan landgoed 't Zelle ligt wijngaard Elanova in het prachtige Achterhoekse coulisselandschap. De wijngaard is in 2009 aangeplant met de hybride druivenrassen Solaris, Johanniter en Cabernet cortis. In de authentieke schuur achter de hoeve ontvangt wijnbouwer Rob bezoekers voor een rondleiding over de wijngaard, met aansluitend een proeverij van Achterhoekse wijnen. 
 

Lees meer
Natuur
Culinair
Wijnroute
Gemarkeerd

TOP Zutphen

Houtwal 3

TOP Hengelo

Bleekstraat 3

TOP Warnsveld

Rijksstraatweg 10

TOP Vorden

De Bleek
79
80
84
88
89
86
85
56
56
63
64
67
72
55
62
93
94
92
91
87
83
78
75
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route