Ontdek de

Gemeente Montferland

Gemeente Montferland

De gemeente Montferland ligt in het oosten van Nederland (provincie Gelderland), direct aan de Duitse grens. ’s-Heerenberg en Didam zijn de levendige centra van de regio, maar ook de kleine pittoreske dorpjes zijn zeker een bezoek waard. Grotere plaatsen in de omgeving zijn Doetinchem (15 km) en Arnhem (30 km). De gemeente Montferland is in 2005 ontstaan door een gemeentelijke herindeling, uit de voormalige gemeenten Bergh en Didam en bestaat uit 12 kernen.

De gemeente Montferland behoort zeker niet tot de grootste in ons land, maar door die afwisselende landschappen op een betrekkelijk kleine schaal is ze wel één van de mooiste.,Wilt u meer weten? Lees dan nu het Montferland Magazine of bezoek VVV Montferland, men wijst u graag de weg.

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Afwisselend landschap

De gemeente Montferland kenmerkt zich in een afwisselend landschap, mooie bossen en beschikt daarnaast over alle faciliteiten om lekker tot rust te komen. Naast de natuur kunt u ook qua cultuur en historie uw hart ophalen in Montferland.

Fietsen en Wandelen

Montferland, de veelzijdige grensstreek in de Achterhoek met oude landgoederen, heuvels, bos, heide en uitgestrekte weide- en akkerlandschappen. Een perfect gebied om te fietsen en wandelen. Denk bijvoorbeeld aan Mountainbiken door de bossen en over de heuvels of wat dacht je van het fietsen van de wijnroute door Montferland?

Montferlandse Toppen Wandelroute

De Montferlandse Toppen Wandelroute is een echte aanrader. Speciaal voor het Montferland is deze 34 km lange internationale, lange afstandsroute die 18 Montferlandse heuvels verbindt een primeur. De toppen zijn de uitgangspunten van spannende en gevarieerde wandelingen.

Spannende Geschiedenis

Ontdek de Spannende Geschiedenis in Montferland. In Montferland vind je meerdere 'Spannende Geschiedenis' locaties. Eén hiervan is de Grafelijke Molen. De grafelijke molen van Zeddam stamt uit de 15e eeuw en is daarmee de oudste, nog bestaande torenmolen van Nederland. Naast de Grafelijke molen is ook Kasteel Huis Bergh één van de spannende locaties.

Meer informatie