Tips voor

de Voorjaarsvakantie

in de Achterhoek

Tijdens de voorjaarsvakantie is er in de Achterhoek van alles te beleven. Of je nu vakantie viert in de Achterhoek, een dagje erop uit trekt met het gezin of met je partner kiest voor een romantisch Valentijnsuitje. In de Achterhoek zit je goed! Lees snel verder voor de leukste tips.

Voorjaarsuitjes met kinderen

Tijdens de voorjaarsvakantie worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Kom bijvoorbeeld naar Huis Verwolde en help met het verjagen van de muizen in het kasteel of klauter tussen de boomtoppen bij Klimbos Ruurlo. Weet je nog niet zeker of het mooi weer wordt? Ga dan een dagje spelen bij Belevingspark Hof van Eckberge in Eibergen of ga op ontdekking in een van de vele kindvriendelijke musea. 

De frisse Achterhoekse buitenlucht maakt hongerig dus schuif voor een heerlijke pannenkoek aan bij een van de vele kindvriendelijke restaurants zoals De Heikamp in Ruurlo of Het Noorden in Aalten. Ga je voor een klassieke met stroop en poedersuiker of juist voor lokale specialiteit? Ontdek de pannenkoekenrestaurants in de Achterhoek en laat je verrassen! 

De natuur in!

Trek in de voorjaarsvakantie samen lekker de natuur in en geniet van het afwisselende landschap. Wandel over verstopte paden, door bossen, langs kastelen en geniet van weidse vergezichten. Voor gezinnen met kinderen vind je in de Achterhoek zelfs een enorm groot aanbod leuke kinderroutes van kabouterwandelingen tot avonturenpaden. Actief de natuur in doe je met de diverse mountainbike, gravelbike of trailrun routes. Welke route kies jij?

Blijf een nachtje slapen

Eigenlijk heb je aan één dag Achterhoek helemaal niet genoeg. Blijf dan ook vooral een nachtje (of meer) slapen op een van de vakantieparken zoals Landal Stroombroek of Marveld Recreatie. Trek je je liever samen terug in alle rust, ontdek dan de knusse B&B's of dompel je onder in een heerlijke hottub in een vakantiehuisje bij Onthaasten in de Achterhoek.

Valentijnstip! Verras je geliefde met een 3 of 4 daags “wandel van hotel naar hotel” arrangementen in de mooie Achterhoek. Bij deze arrangementen zijn het ontbijt en diner inbegrepen, zo kun je zorgeloos op pad!