Tips voor

de Voorjaarsvakantie

in de Achterhoek

Tijdens de voorjaarsvakantie is er in de Achterhoek van alles te beleven. Maar wat ga je doen? Ontdek je de regio tijdens een avontuurlijke kinderroute op of bezoek een indoorspeeltuin. Weer of geen weer, in de Achterhoek is altijd wat te doen! Lees snel verder voor de leukste tips.

Voorjaarsuitjes met kinderen

Tijdens de voorjaarsvakantie worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Kom bijvoorbeeld naar Huis Verwolde en help hun met het verjagen van de muizen in het kasteel! Weet je nog niet zeker of het mooi weer wordt? Ga dan een dagje spelen bij indoorspeeltuin Sevink Molen in Winterswijk. 

Bekijk alle uitjes

Kom pannenkoeken eten!

Een gezellige dag in de Achterhoek sluit je af met overheerlijke pannenkoeken. Verspreid door de regio vind je meerdere pannenkoekenrestaurants, er is er dus altijd eentje in de buurt bij jou. Ga je voor een klassieke met stroop en poedersuiker of juist voor lokale specialiteit. Ontdek de pannenkoeken restaurants in de Achterhoek en laat je verrassen! 

Winterwandeling voor jong en oud!

In de kerstvakantie is het natuurlijk leuk om met de heel familie een mooie winterwandeling te maken door een van de Achterhoekse landschappen. Er zijn vele routes beschikbaar die je door de prachtige bossen en wei landschappen leiden. Kies een van de uitgestippelde routes via het routeportal of plan je eigen route via de routeplanner in de Achterhoek Routes App

Musea voor kinderen

De Achterhoekse musea zijn niet alleen leerzaam en interessant, kinderen beleven er een geweldig dagje uit. Bovendien is het een ideaal slecht weer uitje. Benieuwd wat je allemaal kunt beleven? Wij hebben alvast een selectie voor je gemaakt.

Alle musea

Blijf een nachtje slapen

Eigenlijk heb je aan een dag Achterhoek helemaal niet genoeg. Blijf dan ook vooral een nachtje (of meer) slapen! De hotels in de Achterhoek hebben verschillende meerdaagse arrangementen voor je samengesteld zodat je zorgeloos op pad kunt gaan. Maar ook de bed&breakfast en vakantiehuis eigenaren verwelkomen je graag. Kijk voor een passende overnachtingslocatie snel verder.