Gravelbikepacktour

Winterswijk

Ruurlo

Neede

Geesteren

Lichtenvoorde

Lochem

Borculo

Download GPX-bestand
205.80 Km 11:26 uur Gravelbike
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Eerder was er al de gravelbikepacktour van 243 km: nu is er ook een kleinere variant van 206 km. Deze route start in Neede en neemt je mee over de Needse Berg en over de karakteristieke kerkenpaden van de esdorpen Gelselaar en Geesteren. Via de heide van het Stelkampsveld wordt de weg vervolgd naar de gevarieerde bossen van de Lochemse Berg en het Grote Veld. Via verschillende landgoederen, en zo ook kasteel Ruurlo, voert de route naar Lichtenvoorde en de prachtige, kleinschalige buurtschappen rondom Winterswijk. Door het steeds weer verrassende coulisselandschap van Beltrum en Haarlo wordt de route vervolgd naar Neede. 

Startlocatie 

TOP De Olde Molle, Diepenheimseweg 21 in Neede

Tijdsduur

Om optimaal te kunnen genieten van de Achterhoek is het aan te raden drie dagen uit te trekken voor dit gravel avontuur. Overnachten kan na 71 km bij De Wildenborcherhof of bij B&B Boter na 76 km. Voor een tweede overnachting, na ongeveer 90 km fietsen, kun je in Winterswijk terecht bij de Vreehorst, in een safaritent of chalet. De laatste etappe is dan nog ongeveer 50 km. 
Er zijn fanatiekelingen die de gehele rit in slechts één dag fietsen!

Bewegwijzering

Je rijdt de route op GPX. Ligt je overnachtingslocatie iets verder weg van de route? Navigeer dan verder op de adresgegevens van de accommodatie en keer de volgende dag terug op de hoofdroute, zodat je je gravelride kunt hervatten.

Overnachten 

Of je nu in een luxe hotel wil verblijven, in een safaritent wil slapen of toch graag je eigen tentje meeneemt bepaal je natuurlijk zelf. Locaties die diverse fietsservices aanbieden en vaker gravelbikers ontvangen vind je hier. 

Niveau 

Het is aan te raden de route te rijden met een minimale banddikte van 35 mm. Daarnaast zijn een goede basisconditie en enige ervaring met het langdurig rijden over onverharde wegen aan te bevelen. Hou er wel rekening mee dat de overnachtingslocaties soms wat verder van de route af liggen, wat je iets meer rijtijd kost. 

Lees meer

TOP Prinsen

Eibergseweg 13
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route