Langs drie wijngaarden

Zeddam, 's Heerenberg, Doetinchem, & Azewijn
69.43 Km 03:51 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Maak kennis met de Achterhoekse wijnbouw met deze fietsroute langs maar liefst drie wijngaarden. Kijk, proef en geniet!

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Startpunt Camping Jena

Camping Jena is gelegen aan de rand van de bossen van landgoed Enghuizen in Hummelo. De groene camping is een ideaal startpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes en daarom geschikt voor de wandel- en fietsliefhebber. Doordat de route ook op fietsafstand van Doetinchem, ligt is deze ook makkelijk bereikbaar.

Startpunt Camping De Graafschap

Camping De Graafschap is een kleine camping gelegen aan de rand van de Kruisbergse bossen bij Doetinchem. De camping is gelegen in de gemeente Bronckhorst, de grootste plattelandsgemeente van Nederland. Wie van wandelen of fietsen houdt, kan zijn hart ophalen in de cultuurhistorische Achterhoek. De Kruisbergse bossen en het coulisselandschap van de Achterhoek lenen zich uitstekend voor heerlijke rustige wandelingen of fietstochten.

Wijngaard ‘t Oerlegoed

Een wijngoed met vier hectare wijngaarden, een professionele wijnmakerij en wijnkelders. De druiven van Wijngaard ’t Oerlegoed groeien op rivierklei, rijk aan mineralen en voedingstoffen. Er wordt hier veel aandacht geschonken aan een gezonde bodem, een rijk insectenleven en stimulerende planten- en bloemengroei.

Wijngoed Avitera

Aan de rand van de heuvels van het Montferland ligt Wijngoed Avitera. Naast dit wijngoed ligt een wijngaard en camping genaamd de Gulden Akker. Zij bieden een leuke, leerzame en lekkere wijnbeleving. Op de wijngaard telen ze hun druiven op natuurlijke duurzame wijze. Ze maken gebruik van de mogelijkheden die de natuur hen biedt in combinatie met duurzaamheid in de wijngaard en wijnmakerij.

Wijngaard Bergherbos

Op een heuvel, gericht op het zuiden en op een schrale bodem ligt Wijngaard Bergherbos. Zand, kiezel en een grondwaterstand van meer dan acht meter maken het voor de druif een stuk lastiger om de juiste voeding te vinden. Dit is wat de wijn van deze wijngaard daarom zo bijzonder maakt.
 

Startpunten

TOP Laag Keppel
Dorpsstraat 30
Laag-Keppel
TOP Stroombroek
Landweerswal 2
Braamt
TOP Tolhuis
's-Heerenbergseweg 42
Zeddam

Deel deze route