Tips voor een

Weekendje weg

in de Achterhoek

Winters genieten in de Achterhoek

Ook in de donkere en koude wintermaanden geeft de Achterhoek je een warm gevoel. Wandel door sfeervol verlichte straatjes, langs sprookjesachtige kastelen en over winterse velden en bossen. Bezoek de gezelligste evenementen en overnacht in knusse accommodaties op de prachtigste plekken met in de verte het geluid van de midwinterhoorn. 

Winterse evenementen

In de Achterhoek zijn er talloze winterse evenementen. Bezoek een kerstmarkt, verwonder je op het winterfestijn of ga schaatsen in de kerk! Je kunt ook deelnemen aan winterwandeltochten met traditionele midwinterhoornblazers. Bekijk hier alle winterse evenementen.

Sfeervol overnachten en culinair genieten

Kijk naar de sterren bij knisperend haardvuur, geniet van de warmte in de hottub en val in slaap onder donzige dekens. In de Achterhoek vind je de meest sfeervolle overnachtingsadresjes van een karakteristieke B&B tot vakantiepark en van wintercamping tot heerlijk hotel. Combineer jouw hotelverblijf met de lekkerste culinaire arrangement vol Achterhoekse streekproducten.

Kunst, Cultuur en Kastelen

Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen in de Achterhoek genieten bij een groot aanbod Musea van spannende geschiedenis tot modern realisme. Bewonder werken van grootmeesters als Piet Mondriaan, Carel Willink, glaskunsten van René Lalique en bijzondere archeologische vondsten. Bewonder ook de meeste prachtige kastelen, buitenplaaten en landgoederen en ontdek kunst op grote hoge door de gehele Achterhoek met de Silo Art Tour. Luister naar boeiende verhalen en leer meer over de cultuur en de geschiedenis van de regio. De Achterhoek herbergt heel wat culturele schatten!

Naar buiten!

De Achterhoek is één van de karakteristieke Gelderse Streken en staat bekend om haar rust en ruimte en het prachtige coulisselandschap. Uitgestrekte bossen wisselen elkaar af met pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Tijdens een winterse wandeling sta je versteld van het steeds veranderende decor.  De Achterhoek biedt ook de nodige reuring. Wil je actief weg met vrienden, ga dan de uitdaging aan op de vele gave outdoor routes. Of geniet met het gezin van de leukste en avontuurlijkste kinderactiviteiten.