Beleef de Berkel bij Borculo

Graaf Wichmanstraat 48A, 7271 CD Borculo | Tel: +31545271966 | Toon op kaart

Van begin april tot eind oktober vaart ons vlaggenschip de "Jappe" dagelijks vanaf de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat. De tocht gaat dan door de wijk het Elbrink over de oude Berkel en verder door het wijdse Berkeldal in de richting van het landgoed "Beekvliet". En vandaar weer terug naar de haven.

In principe is er elke dag de mogelijheid voor een vaartocht als "instapvaart" voor zo genoemd "losse" gasten. Zo'n tocht duurt doorgaans een uur. (max. 25 personen per tocht). Groepen kunnen voor 1 uur of langer de zomp afhuren.

Daarnaast is er voor groepen mogelijkheid tot ontvangst in de Zompenloze, desgewenst met koffie/thee (evt.met koek) voor of na de vaartocht. In de Zompenloze kan ook een lunch geregeld worden.

Een ideale mogelijkheid voor een schoolreisje, (familie) reünie, een personeels- of buurt-uitje!

Voor minder validen is voor het in- en uitstappen bij Berkelzomp de "Jappe" een speciale voorziening aangebracht.

Informatie en boekingen

Toeristische Informatie Borculo (VVV), tel. 0545-27 19 66.

B.g.g tijdens het vaarseizoen bij de dienstdoende schipper, tel. 06 -50 42 83 54;

Speciale vragen of b.g.g., tel. 0545 - 27 20 71 of 0545 - 27 23 28.

Bruidsvaarten en jubileumstochten

Bruidsvaarten, jubileumtochten, enz. met de "Fute" in het centrum (alleen in september en oktober). Bruidsparen kunnen in Borculo in hun "huwelijksbootje" een vaartocht over de Berkel maken. In deze periode is het ook mogelijk om ook voor speciale andere gelegenheden de zomp de "Fute" te huren.

Website E-mail Telefoon