Restaurant Kruidt

Rapenburgsestraat 26, 7131 CZ Lichtenvoorde | Tel: +31 6 23769774 | Toon op kaart

Restaurant Kruidt nieuwe culinaire hotspot in centrum Lichtenvoorde

Lichtenvoorde is sinds het voorjaar van 2021 een horecazaak rijker: Restaurant Kruidt. Dit kleinschalige restaurant, met uitzicht op de kerk van Lichtenvoorde, staat voor kwaliteit, comfort en veel sfeer. “Wij bieden kwalitatieve en seizoensgebonden gerechten uit de regio.”

Klassiek gedekte tafels en een schitterende bar, waar onder meer exclusieve wijnen en cocktails worden geschonken, vallen direct op als je de zaak binnenloopt. We willen zowel comfort, sfeer als kwaliteit uitstralen. Naast de prachtige lange eetzaal ben je tijdens de warmere seizoenen ook van harte welkom in de heerlijke groene binnentuin van Kruidt.

Bedrijfsleiders Manon van Lent (27) en Jan Peree (30) openden met veel trots de deuren van Restaurant Kruidt. De twee bundelden hun krachten en daar kwam het mooie en bijzondere Restaurant Kruidt uit voort. Manon houdt zich voornamelijk bezig met de ‘front office’ en Jan is verantwoordelijk voor de keuken en het wisselende Kruidt menu. 

Niet alleen de look van Restaurant Kruidt is iets waar veel aandacht aan is besteed. Ook de gerechten worden continu met veel zorg samengesteld en bereid. Jan tovert met zijn team iedere avond een smaakbelevenis op het bord. Jan: “We koken met eerlijke, pure producten én met gezond boerenverstand. Bovendien werken we samen met lokale ondernemers, waarvan we weten dat ze kwalitatief hoogstaande producten leveren.”

Een culinaire beleving

Manon vult aan: “We willen onze gasten een bijzondere culinaire beleving bieden, een avond vol smaken en sfeer. We zijn trots op ons wisselende 4-, 5- en 6-gangen Kruidt menu. Wat er op het menu staat is afhankelijk van het seizoen. Jan: “We kijken continu welke gerechten het beste passen bij het huidige seizoen. Zo kunnen we gericht inkopen doen bij onze lokale partners en werken we altijd met de meest verse ingrediënten.” Als gast kies je enkel het aantal gangen en de keuken bereidt een uitgebalanceerd menu. Bij het gerecht serveren we indien gewenst een bijpassende wijn, die zowel spijs als wijn beter laat uitkomen.

Bovendien is er veel variatie in onze gerechten. Manon: “Zo serveren we mooie vlees -en visgerechten, maar is er ook altijd een vegetarisch menu te bestellen. Dit is net zo goed een volledig en uitgebalanceerd menu.” Zijn er dieetwensen of allergieën dan horen wij dit graag vooraf. Dit benadrukken wij om mensen de belofte te kunnen doen dat er een mooi alternatief menu geserveerd wordt wat de Kruidt finesse heeft!

Website E-mail Telefoon