Restaurant Kruidt

Rapenburgsestraat 26, 7131 CZ Lichtenvoorde | Tel: +31 6 23769774 | Toon op kaart

Fine dining op zijn Achterhoeks

Na jaren in toprestaurants gewerkt te hebben werd het voor Jan en Marjolein in 2021 tijd voor hun langgekoesterde droom: het runnen van een eigen restaurant op hoog niveau. Restaurant Kruidt, met uitzicht op de kerk van Lichtenvoorde, staat voor kwaliteit en comfortabel dineren in een sfeervolle en toegankelijke entourage.

Chef-kok Jan Peree kreeg samen met sommelier & restaurantmanager Marjolein Doldersum de kans om deze voormalige bloemenwinkel volledig naar eigen inzicht te gaan runnen. Het restaurant is sfeervol en warm. Een brandende open haard, fraai gedekte tafels, een schitterende bar en, in de zomer, een mooie binnentuin. Het kloppende hart van de zaak is de open keuken. Jan maakt daar met zijn talentvolle team verfijnde en elegante gerechten, bij voorkeur met ingrediënten uit de regio. Restaurant Kruidt werkt met lokale, biologische boeren, bakkers, jagers, tuinders en duurzame vissers. Het team van Jan tovert iedere avond een smaakbelevenis op het bord. Fine dining heeft het imago dat de gerechten zo van je bord waaien als het raam open staat. “Dat is bij ons niet zo,” zegt Jan lachend. “Misschien alleen bij code rood.”

Jan en Marjolein zijn trots op het - ieder 9 weken wisselende - Kruidt Menu. Als gast kies je het aantal gangen en de keuken bereidt een uitgebalanceerd menu. Daarnaast is er buiten het menu om een met het seizoen mee wisselende 'Kruidt Favorites kaart’ met onze favoriete gerechten. Ook is er voor de zakelijke gast of een gast die iets te vieren heeft gelegenheid om (een gedeelte van) het restaurant exclusief te gebruiken. Naast de keuken is er nog een belangrijke ruimte in het restaurant: de wijnkelder. Marjolein: “Indien gewenst serveren we bij ieder gerecht een bijpassende wijn. Daarnaast hebben we een uitgebreide wijnkaart met uitsluitend Europese wijnen. Geen wijndrinker? We hebben altijd een mooi biertje op de tap.”

Jan en Marjolein hopen dat ze u binnenkort een keer een onvergetelijke avond mogen bezorgen.

Restaurant Kruidt is geopend van woensdag t/m zaterdag vanaf 17:00 uur. Reserveren kan via www.restaurantkruidt.nl of 06 237 69 774.

Website E-mail Telefoon