Lochem

Markt, 7241 AA Lochem | Toon op kaart

Als je Lochem binnenkomt, vallen twee dingen op: de spontane begroetingen van de ‘locals’ en de prachtige historische straatnamen als ’t Ei, de Bierstraat of de Brouwhuissteeg. De stadsrechten dateren al sinds 1233 maar nog steeds heerst er de gemoedelijke sfeer van een dorp. Op de markt herinneren de hobbelige keien aan de tijd toen burgers nog veldkeien binnensleepten om de stadsmuren te versterken. En nog steeds zijn er de smalle middeleeuwse straatjes. Gezellige terrassen nodigen uit tot lange zomeravonden en mooie ontmoetingen met eigenzinnige bewoners.

Lochem heeft veel natuur en is rijk aan geschiedenis. Aan monumenten en religieuze gebouwen en verhalen is geen gebrek. Ga op stap met de stadsgids en kijk naar de authentieke geveltjes. Hoor over de rijke industriële geschiedenis en ontdek hoe Lochem dankzij de zoon van de poortwachter ontsnapte aan bezetting door het Spaanse leger. Wist je trouwens dat de inwoners van Lochem ook wel Koolhazen genoemd worden? Lochem had vroeger last van een hazenplaag! 

Aantrekkelijke bestemming

Sinds jaar en dag weet men de weg naar Lochem te vinden. Heel vroeger bouwden de rijke stedelingen hun buitenverblijven al in het rustgevende groen. Indië-gangers kwamen na een lange reis op adem in de pensions en villa's aan de Nieuweweg en directe omgeving. In de jaren '60 en '70 kreeg Lochem meer bekendheid door het Popfestival in het Openluchttheater en de ontwikkeling van buitencentrum Ruijgenrode. 

E-mail