Boerderijwinkel Fruitbedrijf Horstink

Prinsenmaatweg 3, 7224 NE Rha/Steenderen | Tel: +31575451643 | Toon op kaart

Uniek in de Achterhoek

In de fruitboomgaard

Langs de IJssel tussen Doesburg en Bronkhorst ligt boerderij De Groote Wei van de familie Horstink , gelegen op een terp met rondom uitzicht over 16 hectare fruitboomgaarden en het weidse rivierenlandschap. Uniek in de Achterhoek. Hier worden al sinds 1928 door de familie Horstink met zorg en liefde appels, peren, pruimen, kersen en aardbeien geteeld en dat proef je! Neem gerust een kijkje in de boomgaard vanaf het erf of het boomgaardterras.

Verrassende boerderijwinkel

Het fruit uit eigen boomgaard wordt verkocht in de sfeervolle boerderijwinkel. Naast het eigen fruit vindt je in de ruime winkel een groot assortiment verse groente en fruit én de lekkerste streekproducten uit Achterhoek en Liemers. Denk aan boerenkazen van koe, geit of schaap, verse zuivel, vlees, wijn, bieren, koffie, thee, meel en snoeperijen. De appelsappen, ciders en jam van eigen oogst zijn natuurlijk favoriet.

Proeflokaal & terras Ciderij de Groote Wei

In een oude koelcel is Ciderij de Groote Wei te vinden, de nieuwste tak van Fruitbedrijf Horstink. Van eigen oogst appels en peren worden diverse ciders gemaakt. Bij het proeflokaal kun je op het terras genieten van het uitzicht over de fruitboomgaard. Met een heerlijk glas cider, appelsap, ijscoupe of koffie met appeltaart.

Bij ons is altijd wat te doen

Kom ciders proeven! Tijdens de zomervakantie is er wekelijks een ciderproeverij met rondleiding, check hiervoor www.degrootewei.nl voor meer informatie.

Door de boomgaard loopt een wandelroute van 1,5 km met informatieborden over de teelt en omgeving. Voor kinderen (6 tot 12 jaar) is er speurtocht om het nog leuker te maken.

Altijd al eens zelf je appels willen plukken? Dat kan tijdens de plukdagen in september, met allerlei activiteiten voor de kinderen, foodtrucks en gezelligheid.

 

Openingstijden Boerderijwinkel
Dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 18 uur, zaterdag van 9 tot 16 uur

Openingstijden Boomgaardterras
Zomervakantie: Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur. Zondag van 11 tot 17 uur. Voor- en naseizoen: donderdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur.

Combineer het bezoek met:

  • Hanzestad Doesburg
  • Bronkhorst
  • Wijnboerderij ‘t Heekenbroek
  • Fietsroute – Dorpen in het IJssellandschap
  • Wandelen – Van molen tot molenroute
  • Wandel of fiets: De Veerpontjesroute
  • Autoroute – Scharrelroute Bronckhorst
Website E-mail Telefoon