Tuinroute Oude IJsselstreek - Aalten

Ulft

Anholt

Megchelen

Dinxperlo

Download GPX-bestand
59.90 Km 04:00 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Vanuit Varsseveld voert deze route via grensdorp Dinxperlo Duitsland in. Via het Duitse Anholt, met haar prachtige Waterburcht, fiets je door de landerijen richting Gendringen en Ulft.

Startpunt TOP Megchelen

Dinxperlo

Dinxperlo is een bijzondere grensplaats: hier loopt de landsgrens dwars door het dorp, over de straat en in de rivier de Aa. Er is zelfs een politiebureau met Nederlands/Duitse bemanning. Ook is in Dinxperlo het kleinste kerkje van Nederland te vinden. In het Grenslandmuseum kom je alles te weten over de douane, van smokkeltochten tot en met de uniformen van de douaniers.

Waterburcht Anholt

Eén van de mooiste kastelen van Duitsland is een steenworp verderop gelegen; Waterburcht Anholt. Het kasteel herbergt een museum, restaurant en hotel. Rondom het kasteel liggen meerdere baroktuinen en een groot park, een imitatie van de Vierwaldstätter See met rotslandschap, compleet met Zwitserse huis. Ook is hier een groot biotoopwildpark; Anholter Schweiz.

Ulft

Ulft is vooral bekend vanwege het ijzer in de grond (of ‘oer’), waar je op het DRU Industriepark alles over te weten komt. Op de plek waar vroeger de bekende DRU ijzergieterij gevestigd was, is nu een bijzonder gebied vol industrieel erfgoed ontwikkeld. Het gebied rondom de oude fabriekspanden vormt tegenwoordig het DRU Industriepark. Hier zindert het van de activiteiten: van theater, film, muziek en festivals tot beurzen, markten, exposities en horeca.
 

Lees meer
Natuur
Culinair
Tuinroute
Gemarkeerd

Waar het wondert! – Theetuin | B&B

Nieuweweg 10, 7078 AC
Megchelen, Nederland

Koffieboerderij Groot Nibbelink

Nibbelinklaan 12, 7065 AH
Sinderen, Nederland

NatuurlijkBUITEN

Toldijk 11, 7065 AL
Sinderen, Nederland

Theetuin Rensink

Tammeldijk 4, 7122 LK
Aalten, Nederland

TOP Megchelen

Oranjeplein 1, 7078 BC
Megchelen, Nederland
68
62
63
87
54
55
98
51
21
20
19
48
43
59
60
70
71
66
65

Deel deze route