80 jaar vrijheid

in de Achterhoek

Vier 80 jaar vrijheid in de Achterhoek

In 2025 vieren we groots 80 jaar vrijheid in de Achterhoek. Maar ook in 2024 wordt er van alles georganiseerd en zijn er tal van routes die je op eigen gelegenheid kunt volgen. De Achterhoek heeft namelijk een rijke geschiedenis van verzet en vrijheidsstrijd en we zijn trots om deze verhalen met jou te delen. Ontdek de heldhaftige daden van de lokale bevolking en geallieerde troepen die hebben bijgedragen aan de bevrijding van steden en dorpen in onze regio.

We nodigen je uit om deel te nemen aan herdenkingsevenementen, een bevrijdingsroute te wandelen of een andere activiteit te ondernemen die wordt georganiseerd ter ere van de bevrijding van de Achterhoek. Hierbij krijg je niet alleen  historische feiten te weten, maar ook lees je de verhalen van overlevenden en persoonlijke ervaringen die de impact van de oorlog en de bevrijding op de lokale gemeenschappen illustreren.

Meer Achterhoek?

Wil je meer Achterhoekse routes ontdekken? Of bezoek je ook graag eens een ander evenement in de Achterhoek? Bekijk hieronder ons complete aanbod van Achterhoekse routes en evenementen.