Erve Brooks

Broekhuisdijk 5, 7275 CB Gelselaar | Tel: +31545481371 | Toon op kaart

In Gelselaar, een klein dorpje in de Achterhoek, verleent de familie Marsman gastvrijheid aan iedereen die wil genieten van de schoonheid en gezelligheid op een vijf eeuwen oude Saksische boerderij.

Binnenspeeltuin

Uw kinderen kunnen zich helemaal uitleven in onze binnenspeeltuinen. Een “Hooiberg” voor de kleintjes tot 4 jaar en een “Steltenberg” voor de oudere kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar, deze laatste heeft zelfs drie verdiepingen en wee overdekte ruimtes voor nog meer speelplezier. De speeltuinen zijn voorzien van allerlei fantastische speeltoestellen. 

Buitenspeeltuin

Bij zowel “Erve Brooks” als museumboerderij “Erve Brooks Niehof” vindt u een leuke buitenspeeltuin. Bij “Erve Brooks” is een grote airtrampoline waar je lekker kunt springen. Bij de museumboerderij “Erve Niehof” is een grote zand- en water speelplaats waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven met water en zand. Ook is er een echte boomhut met een glijbaan en nog veel meer.

Speelhoek

Bij Erve Brooks is op de “delle”een leuke speelhoek met glijbaantje voor de jongere kinderen. Ook in de “schure”en bij Erve Niehof is er binnen een speelhoek voor de kinderen.

Avonturenpad

Dit pad van ongeveer 2 km loopt door weilanden en singels en is geschikt voor jong en oud. Met onderweg hindernissen, spelletjes en een wilgendorp. Deze speel- en klimroute duurt ongeveer anderhalf uur. Bij Erve Brooks is een toegangsbewijs voor dit pad te verkrijgen. De kosten hiervoor zijn € 3,50 p.p. dit is inclusief een presentje bij de museumboerderij “Erve Niehof”, een pakje drinken en wat lekkers voor onderweg. Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het pad lopen. Ga op avontuur en geniet van de prachtige omgeving!

Blotevoetenland

Het Blote voetenland is een stuk land van ca. 1 hectare waar onze gasten heerlijk op blote voeten kunnen lopen over diverse soorten ondergronden. Dit geeft een uniek buitengevoel en is een aangename ervaring voor de voeten. Onderweg is er een riviertje wat uitkomt in een meertje met een eilandje waar u even kunt uitrusten en genieten van de natuur terwijl de kinderen lekker kunnen spelen in het water en zand. Daarnaast is er nog een uitkijk toren, waterbrug en nog veel meer. Op het eind kunnen de voeten worden gewassen in grote ouderwetse teilen. Het Blotevoetenland is leuk de combineren met het Avonturenpad. De toegang bedraagt € 3,50. Hiervoor hebt u toegang tot het Avonturenpad, het Blotevoetenland, krijgt u wat lekkers en iets te drinken mee voor onderweg en tot slot kunt u na afloop nog een leuk kadootje op halen bij de museumboerderij “Erve Niehof”.

Museumboerderij

Na een paar minuten wandelen door het Achterhoekse natuurschoon komt u bij de museumboerderij ” Erve Brooks Niehof” . In de boerderij die stamt uit 1538 vindt u o.a. een weefgetouw, een verzameling knipmutsen, een ouderwetse linnenkast en een alkoof. Op het deel bevindt zich een leuk winkeltje waar talloze cadeautjes, houten speelgoed en Achterhoekse lekkernijen uit vroegere tijden worden verkocht. Wanneer u de boerderij heeft bezichtigd, is er de mogelijkheid om op het terras of in de boerderij te genieten van onze speciale koffie’s, een heerlijke wafel, ijscoupe of een vers belegd broodje. Ondertussen kunnen de kinderen zowel binnen als buiten heerlijk spelen. Binnen is een speelhoekje en staan er Oud-Hollandse spelen waar jong en oud kunnen ondervinden waar de kinderen zich vroeger mee vermaakten. Buiten is een leuke speeltuin met een echte boomhut en een grote water- zandplek, waar je zelf je water kan pompen en lekker kunt kliederen met water en zand. Ook is er nog steletenlopen, blik gooien en nog veel meer.

Website E-mail Telefoon