Rondleiding Natuurpark Kronenkamp

Kronenkamp 14, 7161 HE Neede | Tel: 0545-796540 | Toon op kaart

De voormalige waterzuivering in Neede is omgetoverd tot het Natuurpark Kronenkamp. Een groep van acht stoere gebouwen zorgde tussen 1954 en 2002 voor het zuiveren van het rioolwater in Neede. Medio 2002 werd de waterzuivering buiten gebruik gesteld, maar door het initiatief van IVN Oost Achterhoek en Stichting Vleermuizendorp Neede bleven de markante gebouwen, en daarmee de geschiedenis van de waterzuivering in Neede, behouden voor de Needse gemeenschap. Inmiddels heeft de waterzuivering de status van gemeentelijk monument. Deze plek, met gebouwen van deze biologische waterzuivering, vormen samen een museale omgeving. Er worden excursies verzorgd, hierbij kunt u niet alleen het verhaal horen maar ook een kijkje nemen in de bouwwerken.

Boekingsinformatie

Voor groepen verzorgen we rondleidingen. De kosten voor de rondleidingen worden per gids berekend. Per gids kunnen maximaal 25 personen deelnemen (daarboven gaan we gezelschappen opdelen).

  • Reserveren is mogelijk via onze website: https://natuurparkkronenkamp.nl/reserveringsaanvraag/
  • Mail: info@natuurparkkronenkamp.nl
  • Telefoonnummer: 0545-796540

Bekijk ook de Canon van Neede

Een van de gebouwen van de voormalige waterzuivering dient nu als locatie voor exposities en u kunt de Canon van Neede bekijken. Tevens is het mogelijk hier een kopje koffie met een kleine versnapering te nuttigen.

De Canon van Neede is bedoeld om iedereen die belangstelling heeft kennis te laten maken met de geschiedenis van Neede. In het Filter op Natuurpark Kronenkamp hangen 24 unieke panelen met daarop een impressie van de geschiedenis.

Kinderen kunnen buiten heerlijk spelen bij de speelplaats met waterpomp en behendigheidsparcours. Ook is hier een geocache uitgezet.

Het filter is geopend op:

  • Woensdagmiddag van 13:30 – 16:30
  • Vrijdagmiddag van 13:30 – 16:30
    Toegang is gratis
Website E-mail Telefoon