Silo Art Berkelland

Zieuwentseweg 6, 7156 RK Beltrum | Toon op kaart

Een markant gebouw in de gemeente Berkelland, gelegen in het groen met een link naar de agrarische sector. Het vinden van een geschikte locatie in deze gemeente was een uitdaging, want veel oorspronkelijke locaties zijn verdwenen. Maar het project werd omarmd door de lokale gemeenschap en een passende locatie in een boerenshop volgde. 

Ruim tien dagen werkte kunstenaar Marcus Debie, bekend onder de artiestennaam GOMAD, aan zijn kunstwerk genaamd 'Het bloemenmeisje''.

De bloem, de uil, het karrenwiel en het bescheiden en roodharige meisje vertellen samen het verhaal van Beltrum. De uil staat symbool voor kennis, wijsheid en transformatie. Allemaal eigenschappen die passen bij Beltrum en omgeving. De grote bloem is een Mignon Dahlia die gebruikt wordt voor de jaarlijkse bloemencorso. Het bloemenmeisje en het karrenwiel staat voor het klassieke boerenleven en het ontstaan van Beltrum. Het is de voorloper van de tractorbanden, waarmee de link is gelegd naar het zware werk met tractorbanden tijdens een survival.

Website