Silo Art Oost Gelre

Klaverdijk 3A, 7142 HP Groenlo | Toon op kaart

Koeientuin Kraanswijk in Groenlo is niet zomaar een melkveebedrijf: hier wordt echt geluisterd naar de biologische behoeften van de koe. De koe is van oorsprong een bosdier, hij gaat graag even de weide in maar staat bij voorkeur in een beschutte omgeving. De koeien staan daarom in open stal die opgaat in het landschap.

Kunstenaar SMOK mocht op deze locatie aan de slag om  meerdere objecten te transformeren tot kunstwerken. Op deze bijzondere locatie heeft hij als eerste kunstenaar een ‘mini’ Silo Art Tour ontwikkeld genaamd ''Creatures of the forest''.

Een groep van drie silo’s werd beschilderd volgens een techniek anamorfose genaamd. Ze zijn zodanig beschilderd dat er enkel vanuit twee standpunten er een realistisch beeld valt te zien. Op andere plaatsen lijken de beelden wat vermengd of vervormd. Het tweede werk is kleurrijk en krachtig en laat de kijker niet los. Het kunstwerk op de alleenstaande silo is daarentegen juist rustgevend. Dit werk laat zien wat de koe van nature het liefst doet: ontspannen in een bosrijke omgeving.

Meer weten over de Silo Art Tour of Smates? Ga naar www.siloarttourachterhoek.nl.

Website