Wehl

, 7031 Wehl | Toon op kaart

Wehl is een plaats net buiten Doetinchem. Gelegen aan de snelweg A18 en de spoorlijn tussen Arnhem en Winterswijk is het dorp eenvoudig te bereiken. Wehl kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden en monumenten waaronder de Stoomtimmerfabriek, de Hervormde kerk en het Jagershuis dat verscholen ligt in het Wehlse bos. Aan de rand van Wehl ligt het Openluchtzwembad de Byvoorde, waar je zomer terecht kunt voor een verfrissende duik. 

Overnachten doe je in één van de hotels, vakantieparken of camping-accommodaties in de omgeving, waaronder Camping Landgoed Het Jagershuis (Wehl), Landal Stroombroek (Braamt) , Havezathe Carpe Diem (Vethuizen) of Restaurant Hotel Karels (Braamt).

Wandelen in en rondom Wehl

Vanuit Wehl heb je de keuze uit diverse wandelingen uit het wandelkeuzenetwerk Achterhoek. Het startpunt (SP45) herken je aan het rode informatiepaneel aan de Doesburgseweg 20. Populaire routes zijn de Stille Waldroute (9 km), Achter (om) Wehl (7 km) en ‘Door 't Wehlse bos’ (11 km). Vanuit het dorp loop je direct de natuur in. In het buitengebied is het heerlijk wandelen door de Wehlse Bos en de Broeklanden.