Landgoed de Wiersse

Wiersserallee 9, 7251 LH Vorden | Tel: +31 575 723 086 | Toon op kaart

Ingebed in het Achterhoekse coulisselandschap bevinden zich de betoverende Rijksmonumentale tuinen van Landgoed de Wiersse. Hier ervaart de bezoeker tuinkunst zoals in Engeland, Frankrijk of Italië te vinden is, maar in dit geval direct verbonden met het omliggend landschap. De 16 hectare historische tuinen kenmerken zich door afwisseling van weidse uitzichten en romantische formaliteit. In 2019 beschreef de Telegraaf de tuin als ‘een kijkspel, een lust voor het oplettende oog. Een stille, langzame balletvoorstelling voor de wandelaar die veranderende vergezichten aan zich voorbij ziet trekken, tussen enkele strak geschoren buxussen.” 

Met beek en vijvers, heemplanten en varens, een slingerende beukenloofgang van 75 meter, bruggen, fonteinen en beelden bieden de tuinen een verrassing om iedere hoek.  Rond de tuinen ligt 32 hectare landschapspark. Het landgoed wordt sinds 1678 bewoond en beheerd door de familie, wat voor een zeldzame continuïteit heeft gezorgd.

De tuinen kunnen bezocht worden
•    iedere donderdag 10-15 uur (mei t/m september)
•    Op een aantal zon- of feestdagen
•    met de zaterdagrondleiding om 10.30 uur (mei t/m september)
U kunt op een dag en tijd naar keuze, ook buiten onze gewone openingstijden, een privérondleiding door de tuinen boeken. Boeken kan per e-mail (info@dewiersse.com), telefoon (0575-723 086) of via www.dewiersse.com.

Website Telefoon