Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg-Vorden

Ruurloseweg 101, 7251 LD Vorden | Tel: +31575556488 | Toon op kaart

Het museum bezit veel devotionalia zoals kruisbeelden, liturgische gewaden, boekwerken en liturgische gebruiksvoorwerpen.

De H. Antonius van Paduakerk is ontworpen in 1855, gebouwd in 1856 en volgende jaren en gewijd in 1867. Het is de oudst bewaard gebleven kerk van architect P.J.H. Cuypers, bekend geworden door de bouw van meer dan zestig kerken, maar ook door de bouw van onder andere het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam.. Het is de oudste nog bestaande Cuypers-kerk in Nederland. De kerk heeft in 2000 een toepasselijke herbestemming gekregen als Heiligenbeeldenmuseum.

Thema’s en deelcollecties

Het museum bezit veel devotionalia zoals kruisbeelden, liturgische gewaden, boekwerken en liturgische gebruiksvoorwerpen. Tevens wordt ieder jaar een deel van de belangrijke collectie van Henk Ensink tentoongesteld. Naast permanente aandacht voor het thema ‘Cuypers op de Kranenburg’ wordt jaarlijks een speciaal thema belicht.

Kerstgroepen

In de kerstperiode wordt jaarlijks een grote tentoonstelling van kerstgroepen en kerststallen ingericht met een wisselende collectie.

Website E-mail Telefoon